Seetõttu mahub Alberti planeeritud võistluskavva osalemine kuuel MK-sarja etapil (kokku on sarjas 16 etappi), hooaja olulisemaks on aga kolmnurk EM — MM — sõjaväelaste MM.

“Tavapärasest veidi hilisema ettevalmistusperioodi alguse tingis novembri lõpus tehtud põlveoperatsioon. Treener Jüri Käeni ja operatsiooni teinud Mihkel Mardna valvsa pilgu all on taastumine kulgenud plaanipäraselt,” teatas Tiit Pekk.

Viimaste hooaegade analüüsi tulemusena on Marko koos treeneriga seadnud käesolevale aastale üheks eesmärgiks harjutamise koos maailma triatloni esinumbritega.

Esimesse treeninglaagrisse Lanzarotele sõidab Marko koos taanlase Rasmus Henninguga, kelle värskematest tiitlitest võib ära märkida 2004. aasta Euroopa meistritiitli ja 2005. aasta Euroopa karikasarja võitmise. Rasmus kutsus Markot koos harjutama juba varem, seni polnud aga Markol kindlust, kas ta ikka jaksab maailma tipptegijatega koos harjutada.

“Kindlasti ei saa Lanzarotes kahe nädala jooksul toimuvad ühistreeningud olema viimased koostreenimised. Mainimist väärib fakt, et Marko on sõber Rasmust võitnud vaid korra oma elus. Lanzarote laagri järel jätkub ettevalmistus Hispaanias Malagas koos teiste Eesti triatleetidega,” teatas Pekk.

“Tugevate sparringupartnerite otsingud ja võimalikult vähese reisivaevaga heal tasemel võistlustel osalemine viivad Marko kokku Saksamaa 1. Bundesliga klubi Asics Team Witteniga. Marko osaleb sel hooajal nimetatud klubi eest kahel võistlusel. Klubi nimekamad liikmed on 2005. aasta Hawaii võitja Faris Al-Sultan ja Thomas Hellriegel. Triatloni olümpiadistantsi tippnimedest on klubiga seotud Saksa koondislane Daniel Unger. Klubi eest võistlevad veel triatleedid Uus-Meremaalt ja Lõuna Aafrika Vabariigist.”

Marko tegemistest annab alati hea ülevaate tema kodulehekülg www.marko.ee.