Holland alistas jalgpalli MMi veerandfinaalis Costa Rica penaltiseerias 4:3. Mängu kangelaseks kerkis just Krul, kes tuli platsile lisaaja lõpuminutil ja tõrjus kaks karistuslööki.

"Me olime selle eelnevalt valmis mõelnud. Igal mängijal on teatud oskused ja kvaliteet. Tim on parim variant penaltide tõrjumiseks, sest tal on pikk käeulatus," rääkis Van Gaal kohtumise järel ajakirjanikele.

Peatreener lisas, et koondise põhiväravavaht Jasper Cillessen ei teadnud sellest plaanist midagi. "Ma ei öelnud seda enne mängu Jasperile, sest see oleks talle pettumuse valmistanud."

"Igal väravavahil on omad tugevad küljed. Tim on ka varem penaltisid väga hästi tõrjunud. Me arutasime seda enne mängu ja Tim õppis Costa Rica penaltide pealt, mida nad sooritasid Kreeka vastu. Oleme kokkuvõttes pisut uhked, et see plaan nii kenasti töötas," sõnas Van Gaal.

Krul kiitis mängu järel Cillesseni panust, kelle lõpuminutite supertõrje aitas meeskonna üldse penaltiseeriani. "Kui Jasper poleks Marcos Urena lööki tõrjunud, poleks meil karistuslöökide seeriasse asja olnud."

"Ma teadsin, et kui vahetus on alles, tekib mul võimalus väljakule pääseda. Muutusin lõpus juba päris kannatamatuks. Te ei kujuta ette, mida ma läbi elasin. Kokkuvõttes on see kõik üks suur unistuste täitumine," sõnas Krul.

Hollandi koondise väravavahtide treener Frans Hoek ütles, et nad tõesti tutvusid hoolikalt Costa Rica mängijate löödud penaltidega, kuid ei õppinud sellest tegelikult suurt midagi: "Kogu edu sõltub ikkagi sellest, et tuleb löögi ajal võimalikult kaua oodata ja just seda me treeningutel harjutasime."

Hollandit ootab MMi poolfinaalis Argentina. Teise finalisti selgitavad Brasiilia ja Saksamaa.