Nurmsalu esimese vooru 133,5-meetrine õhulend Saksamaal Willingenis peetud võistlusel andis treenerile kinnitust, et nende püüdlused pärast suusahüppajale novembri lõpus tehtud seljaoperatsiooni on läinud täie ette.

„Kaarel on väga keerulisest olukorrast uskumatult hästi välja tulnud, tal oli tõsine vigastus. Ta on pidanud kõva heitlust ega ole kordagi alla andnud. Tunnen tema üle uhkust,“ tõstis Sarparanta esile hoolealuste tugevat hinge.

Teine hüpe jäi Nurmsalul seitse meetrit lühemaks ja ta taandus 13. kohalt 237-ndaks. „Sellel hüppel olid väikesed vead, aga heameelt tegi hooaja esimeste maailmakarikasarja punktide saamine,“ tõdes soomlasest juhendaja.
Sarparanta möönis, et Nurmsalu jaanuarikuised kehvad tulemused võisid jätta mulje, et sportlasel pole võimalik olümpiaks heasse hüppevormi jõuda. „Sellises seisus võistlema minek nõudis Kaarelilt julgust, aga me ei mõelnud hüpete pikkusele, vaid keskendusime samm-sammult vormi taastamisele,“ lausus treener.

Nurmsalu lendab Sotši homme, Sarparanta täna õhtul. Olümpiamängude suusahüppevõistlus normaalmäel peetakse 9. ja suurel mäel 15. veebruaril.
„Usun, et Kaarel saab minna olümpiale hea tundega. Seal teeme paar hüppetreeningut, et kohaneda mäega. Ta on viimastel nädalatel parandanud kehalist vormi, loodan, et see läheb veel paremaks,“ lausus treener.

Sarparanta tänas Eesti arste ja füsioterapeute Nurmsalule tehtud operatsiooni ja sellele järgnenud taastusravi eest. „Tarkade inimeste väga hea töö. Paremat olnuks raske soovida,“ nentis ta.