Eesti karikavõitjaks tulnud Transi vastaseks loositi eelmisel reedel Boråse Elfsborg IF. Avamängu peab Trans 9. augustil Tallinnas Lilleküla staadionil ja korduskohtumise võõrsil 23. augustil.

“Olen loosiga rahul,” tunnistas Narva Transi jalgpalliklubi president Nikolai Burdakov, kes avaldas rahulolu, et vastane ei ole võimalikest kõige tugevam ja et sõiduraha ei pea kulutama Euroopa teise otsa sõitmiseks. Kuna enne loosimist pandi meeskonnad tugevuse järgi gruppidesse, siis Transi võimalikud vastased oleksid võinud olla ka Club Brügge K.V. (Belgia), FC Midtjylland (Taani) või Obilic (Jugoslaavia).

“Selge oli see, et nõrku vastaseid ei ole, kuid arvestades meie esinemist Eesti jalgpallimurul ja vastase võimalikku tugevust, arvan, et võime võidelda ka edasipääsu eest,” oli Burdakov optimistlik. Trans on teatavasti püsinud kaotuseta üle kuu aja. Viimati kaotati 13. mail meistrivõistlustel võõrsil Tallinna FC Florale 2:3. Seejärel on võidetud järjest kaheksa kohtumist.

Burdakovil ei olnud tänaseks/esmaspäevaks veel täit ülevaadet Elfsborgi meeskonna tugevusest, kuid plaanid vastase kohta info hankimiseks olid presidendil tehtud. “Meil on Rootsis kontaktisik, kelle kaudu loodame vastase kohta adekvaatset infot saada. Vajaduse korral kaalume oma inimese saatmist mõnele Elfsborgi meeskonna osalusel toimuvale mängule,” rääkis Burdakov.

Transi presidendi sõnul püütakse võimaluse korral ära kasutada ka seda, et Narva Kreenholmi ainuomanikuks on Elfsborg IFi meeskonna kodulinna firma Borås Wäfveri AB. “Loodame saada Kreenholmilt just selle kohta infot, kuidas kõige paremini sinna jõuda ja kus seal majutust saada,” sõnas Burdakov.

Vastane on 97aastane

Elfsborg IF (EIF) jõudis Eurosarja tänu Rootsi karikafinaalis Stockholmi AIK alistamisele penaltiseeria järel 10:9 (normaal- ja lisaaeg lõppesid 1:1). Võitja selgitamiseks tuli lüüa penalteid 24 korral ja EIFi mängijad ei suutnud kahel esimesel korral väravat saada.

EIF on Rootsi meistrivõistlustel 14 meeskonna seas 5. kohal. Võidetud on 5, viigistatud 2 ja kaotatud 4 kohtumist, väravate vahe on negatiivne 18:19. Viimatipeetud hooaegadel on EIF meistriliigas saanud 5. (2000), 9. (1999) ja 10. koha (1998).

EIF on loodud 1904. aastal (Transi jalgpalliklubi loodi 1978. aastal) ning klubi värvideks on kollane ja must. Meeskonna ridadesse kuuluvatest mängijatest on Rootsi koondise eest mänginud Anders Svensson (15 kohtumist), Niklas Gudmundson (7) ja Fredrik Berglund (3).

EIF mängib kodumänge 1941. aastal valminud Ryavalleni nime kandval staadionil, kus on istekohti 19 400. Jalgpalliplatsi mõõtmed sel staadionil on 105x65 meetrit.

Trans neljandat korda Euroopas

Narva Trans on mänginud Euroopa jalgpalliliidu sarjades varem kolmel korral, siis esineti “Intertoto” nime kandvas võistlussarjas, mis oma tugevuselt jääb “UEFA Cupile” alla.

Kui EIF ja AIK kohtusid Rootsi karikafinaalis Jönköpingis 25. mail, siis Trans oli omale europääsme lunastanud päev varem, alistades Valgas toimunud karikafinaalis teatavasti Tallinna FC Flora mängu 111. minutil Oleg Kurotškini väravast 1:0.

Trans on Eesti jalgpallimeistrivõistlustel praegu 6 võidu, 1 viigi ja 4 kaotusega kolmandal kohal. Eelmistelt hooaegadelt on ette näidata 5. (2000) ja 4. kohad (nii hooajal 1999, 1998 kui ka 1997/98).

Trans peab kodumänge küll Narva Kreenholmi staadionil, kuid eurojalgpalliks see kõlblik ei ole ja nii peetakse kohtumine Rootsi karikavõitjaga uuel FC Flora Lilleküla staadionil. “Pileti hind sellele mängule tuleb tõenäoliselt 100 krooni. Oma meeskonna poolehoidjatele anname võimaluse eribussidega mängule sõita,” lubas Narva Transi president Nikolai Burdakov.

TVMK kaotas kokkuvõttes 0:5

Eesti meeskondadest on sel aastal Euroopa karikasarjas oma mängud pidanud Tallinna VMK, kes “Intertoto” sarjas kaotas Iisraeli Haifa Hapoeli võistkonnale võõrsil 0:2 ja kodus 0:3 ning edasi ei pääsenud.

Tallinna FC Flora mängib nagu Transki “UEFA Cupil” ja tema vastane eelringis on Horvaatia Zagrebi Dinamo. FC Flora peab esimese mängu võõrsil 9. augustil ja kordusmängu 23. augustil kodus.

UEFA kõige tugevamas, meistrite liigas Eestit esindav Maardu FC Levadia sai endale esimese eelringi vastaseks Iirimaa klubi FC Bohemian. Levadia peab avamängu 11. juulil võõrsil ja kordusmängu 18. juulil kodus.

RENE KUNDLA, Põhjarannik