Juba pärast seitsmendat katset katkestas oma Škoda käigukasti rikke tõttu neljandalt kohalt rootslane Kenneth Eriksson. 81,67 km pikkuse Kerrieri — Seyabei katse 30. kilomeetri kandis purunes avapäeva liidri Tommi Mäkineni Subarul esivedrustus ning tiitlikaitsja oli sunnitud sõidu kuuendalt kohalt pooleli jätma.

46. kilomeetril lakkas töötamast Carlos Sainzi Fordi õlipump ning ka hispaanlase sõit oli sõidetud. Ühe korra varem Safari ralli ka võitnud Sainz oli enne katkestamist kolmandal kohal.

Enne teise päeva viimast kiiruslõiku (73,93 km) on liider Colin McRae (Ford), kelle edu soomlase Herri Rovanperä (Peugeot) ees on 2.56. Kolmandaks tõusis Markko Märtin, kes hõimuvellest jääb maha üle viie ja poole minuti, kuid edestab Citroenil sõitvat rootslast Thomas Radströmi 4.44-ga. Viiendaks kerkis maailmameister Richard Burns (Peugeot, kaotus liidrile 15.28) ja kuuendaks prantslane Sebastien Loeb (Citroen, +18.02).

Kaheksanda kiiruskatse võitis prantslane Gilles Panizzi (Peugeot) Loebi ja Rovanperä ees. McRae oli kuues ja tiimikaaslasele vaid ühe sekundiga kaotanud Märtin seitsmes.

Pärast Carlos Sainzi katkestamist kaheksandal kiiruskatsel õlipumba rihmajami purunemise tõttu otsustas Fordi meeskond sama ülekande igaks juhuks vahetada ka Märtini autol, teatas sportnet. Ülevaatuse käigus avastati, et ka nukkvõlli rihmajam on viga saanud ning ka see vahetati uue vastu. Kui aga saabus aeg tehnoalast lahkuda, Märtini Fordi mootor enam ei käivitunud. Mehhaanikud vahetasid välja peaaegu kogu elektrisüsteemi ja lõpuks saadi mootor käima.

Esialgu karistati Märtinit tehnoalast 24 minutit lubatust hiljem lahkumise eest nelja minuti lisamisega, mis kukutas meie mehe kolmandalt kohalt neljandaks. Veidi hiljem muutsid kohtunikud oma otsust ning Märtini ajale lisati 11,5 minutit — ületatud ajalimiidi esimese 15 minuti eest lisati koguajale kümme sekundit iga minuti kohta ning edasi üks minut iga järgneva minuti eest.

Uus karistusaeg jättis Märtini ilma ka neljandast kohast. Kolmas on nüüd rootslane Thomas Rådström ja neljas prantslane Sebastian Loeb. Kuuendal kohal jätkavat prantslast Gilles Panizzit edestab Märtin 13 minutiga.