“Olen üsna läbi, sest pärast kahte ränka päeva Alpide polnud paaril viimasel tõusul vastutuules kerge üksi pingutada, aga ma olen tõeliselt õnnelik, et mu ettevõtmine õnnestus. Aga kui ma ründasin ja keegi kaasa ei tulnud, hakkasin uskuma, et suudan ette jääda kuni lõpuni,” ütles tänavusel Touril prantslastele esimese etapivõidu kindlustanud Moncoutie, vahendab Sportnet.

Brianconist alanud ning eelnevate päevadega võrreldes suhteliselt tasasel maastikul kulgenud etapil sõitis Moncoutie koos väikese kaaskonnaga peagrupist minema eelviimasel tõusul ning viimaseks 38 kilomeetriks ei jätnud ta endale enam ainsatki konkurenti.

Alles 57 sekundit hiljem jõudis pärale väiksem jooksikute grupp, mille peas hõivas teise koha prantslane Sandy Casar (Francise de Jeux) ning kolmanda hispaania rattur Angel Vicioso (Liberty Seguros). Peagrupp lõpetas koguni 10.33 võitjast hiljem ning selle peas sai kolmanda koha Janek Tombak. Võitja tiimikaaslasele tähendas see ühtlasi tänavuse tuuri seni kõrgeimat, 16. kohta.

Üheksanda koha saanud norralane Thor Hushovd (Credit Agricole) on tosina etapi järel Touri aktiivseim sõitja, sest pärast belglase Tom Booneni katkestamist kuulub punktiarvestuse parima roheline särk temale.

Touri üldliidrina jätkab endiselt peagrupis lõpetanud ja järjestusse 41. koha saanud Lance Armstrong (Discovery Channel), Tombak on 162 jätkaja hulgas 160. kohal, kaotades liidrile 2:08.02-ga.