PERH-i nõukogu valis Alliku kolmapäeval PERH-i juhatuse liikmeks enam kui 20 kandidaadi hulgast.

Tõnis Allik on töötanud varem AS-i Kalev juhatuse esimehena ning AS-i Eesti Põlevkivi ja AS-i Tallinna Sadam finantsjuhina. Tema viimane töökoht oli rahvusvahelises konsultatsioonifirmas Deloitte & Touche Eesti AS.

PERH-i nõukogu esimees Maarja Mändmaa nimetas BNS-ile Alliku valimise põhjuseks seda, et Allik on suurte organisatsioonide juhtimise kogemusega sümpaatne inimene.

Mändmaa lisas, et needki organisatsioonid on olnud algusfaasides ja üleminekuetappides, seepärast on Allikul ka probleemide lahendamise kogemus.

Nõukogu esimehe sõnul on tal hea meel, et nõukogu ja juhatuse arvamus langevad ühte.

PERH-i juhatuse liige Toomas Vilosius ütles BNS-ile, et otsus nimetada Allik juhatuse esimeheks tehti pärast väga meeldivat ja põhjalikku kahetunnist arutelu.

“Uue pilgu toomine mitte ainult regionaalhaiglasse, vaid ka Eesti meditsiinisüsteemi on väga teretulnud,” sõnas Vilosius.

Nõukogu kuulutas avaliku konkursi juhatuse liikme leidmiseks välja pärast senise juhatuse esimehe Ahti Kallikormi tagasiastumisavaldust. Kaitsepolitsei on algatanud Kallikormi suhtes kriminaalasja riikliku tervishoiuprojekti raha kuritarvitamises.

Regionaalhaigla juhatusse kuuluvad peale Alliku ja Vilosiuse ka Anneli Viik, Jaak Tälli ja Sven Kruup.