USA koondise pressiteenistus ütles Love'i loobumise osas lühidalt, et ta ei saa mängida enda "praeguse olukorra tõttu". Loe: leiti, et Love'i kohalolek segaks koondise fookust, sest Ühendriikide meedia kirjutab uudiseid tema üleminekust Cleveland Cavaliersi või Chicago Bullsi pea iga päev. Kusjuures uudiste arv kasvab iga päevaga ja lõplik selgus Love'i uue koduklubi suhtes võib tulla alles kuu aja pärast, vahendab USA Today.

USA koondis alustab MM-i eelset treeninglaagrist esmaspäeval Las Vegase linnas, kuhu peaks kohale tulema 18 meest, kellest jääb lõpuks alles 12 valitut. Kuna Aldridge, Love ja Griffin koondist tänavu ei esinda, siis võib suure ääre peal kas Anthony Davis või Kenneth Faried. Väiksemat rivistust kasutades võivad treenerid paigutada sinna ka koondise suurima superstaari, Kevin Duranti.

Love'i loobumine tähendab, et DeMarcus Cousinsi ja Andre Drummondi kaasamine koondisesse tundub aina tõenäolisem. Lisaks arvavad USA spordiajakirjanikud, et Love'i asemele võetakse üks korvpallur järgnevast valikust, kes tulevad Las Vegasesse kaasa: Mason Plumlee (Brooklyn Nets), Draymond Green (Golden State Warriors), Doug McDermott (Chicago Bulls) ja Tobias Harris (Orlando Magic).

Timberwolvesi mängija oli üks neljast järelejäänust, kes esindas USA-d ka Londoni olümpial kaks aastat tagasi. Olümpiaaegsest koondisest on nüüd järgi vaid Durant, Davis ja Houston Rocketsi staar James Harden.