Homne mäng on kahtlemata emotsionaalne ameeriklase Todd Abernethy jaoks, kes mängis Tartu Rockis hooajal 2009/2010 ning on nüüd nüüd maandunud Ventspilsi meeskonnas. Viimase täiendusena lisandus Läti klubi kossseisu Guinea koondislane, 26-aastane tagamängija Mamadi Diane, kellest Delfi eilegi juttu tegi. Loe siit!

Pärnu suurune Ventspils on Läti suuruselt kuues linn ning tänu sadamale ja transiidile väga korraliku sporditaristuga. Ja ka väärika ajalooga korvpallimeeskond mängib kolmes liigas – Läti meistrivõistlusi juhitakse täiseduga, Balti liiga eliitdivisjonis ollakse kuuendal kohal ning Eurochallenge turniiril on jõutud 16 parema sekka.

Koduses liigas on võidetud kõik kaheksa kohtumist ja novembri keskel alistati suurim rivaal Riia VEF 87:81. Viimati oldi koduliigas parem BK Jelgavast, kui 22. detsembril võideti kodusaalis 85:60.

Balti liigas ei ole peatreener Gundars Vetra meeskonda nii hästi tööle saanud. Kuni novembri lõpuni oli meeskonda viie võidu ja kahe kaotusega, ent pärast oma liidri Janis Strelnieksi siirdumist Sankt Peterburgi Spartakisse, on saadud kaotused Triumphilt, Juventuselt ja Pieno Zvaigzdesilt. Viie võidu ja viie kaotusega ollakse napilt Tartu Ülikoolist eespool.

Kaheksakordse Läti meistri teekond Eurochallenge sarjas on läinud märksa rõõmsamates toonides – viie võidu ja kolme kaotusega on pääsetud 16 parema meeskonna hulka ja kuni veebruari lõpuni peetakse seal vahegrupi mänge. Viimati mängiti seal sarjas detsembri keskel, kui hiljuti Kalev/Cramot võitnud Nishni Novgorodile jäädi alla 63:77.

Tartu Ülikool on sel hooajal mänginud Ventspilsiga ühe korra ning siis tuli novembri alguses tunnistada võõrsil kaotust numbritega 80:85. Strelnieks viskas selles mängus 18 punkti ja andis viis korvisöötu. Noor tsenter Martins Meiers tegi aga oma senise Balti liiga hooaja parima mängu 20 punkti ja nelja vaheltlõikega. Paar päeva hiljem alistas Ventspils Kalev/Cramo 85:52.

Tartu Ülikooli ja Ventspilsi mäng algab kolmapäeval, 4. jaanuaril kell 19.00. Pilet mängule maksab 5€ ja sooduspilet 3€.

BK Ventspils

Hetke koht Balti liigas: 6. koht | 5 võitu / 5 kaotust
Hetke koht Läti liigas: 1. koht | 8 võitu / 0 kaotust
Eelmisel hooajal Balti liigas: 4.
Eelmisel hooajal koduliigas: 2. Koht
Eelmisel hooajal Eurochallenge: veerandfinaalid

Viis viimast:
12. detsember, BBL, Juventus – Ventspils, 76:64 – kaotus
13. detsember, Eurochallenge, Nishni Novgorod – Ventspils, 77:63 – kaotus
17. detsember, LBL, Ventspils – U18, 111:46 – võit
20. detsember, BBL, Pieno Zvaigzdes – Ventspils, 65:56 – kaotus
22. detsember, LBL, Ventspils - Jelgava, 85:60 – võit