Naistest teeb kaasa maailma edetabelis teisel kohal asuv Maia Tšiburdanidze (Gruusia, 2502).

Samuti tulevad tuntumatest maletajatest Eestisse võistlema 16aastane Teimur Radžabov (Aserbaidžaan, 2650) ning tänavu Venemaa naiskonna koosseisus maailmameistriks tulnud Svetlana Matvejeva (2483, FIDE edetabelis 10.).

Kokku saabub Kerest mälestama 120 maletajat üheksast riigist (Soome, Läti, Leedu, Hispaania, Venemaa, Gruusia, Ukraina, Aserbaidžaan ja Eesti), neist 14 suurmeistrit, kuid kõrvale jääb Eesti esimaletaja Jaan Ehlvest.

Eesti Spordiseltsi Kalev peasekretäri Reio Ojavere sõnul on võistluse ettevalmistus kujunenud oodatust tunduvalt raskemaks, kuivõrd 20. sajandi Eesti sportlaseks valitud Kerese mälestusturniiri toetamist ei pea mõned rahastajad vajalikuks.

„Ent sellele vaatamata on seekordne turniir kujunemas läbi aegade tugevaimaks,“ tõdes Ojavere. „Kahju vaid, et Jaan Ehlvest ei saa turniiril osaleda, kuivõrd teeme seda võistlust ikka Eesti maletajate jaoks. Meid rõõmustas, et kui hakkasime kahtlema turniiri korraldamise vajalikkuses, pöördusid meie poole mitmed maleaktivistid ja pakkusid oma abi, sest turniir on nende sõnul ainulaadne ja traditsiooni katkemine jätaks Eesti maleellu tühimiku.“

14. rahvusvaheline kiirmaleturniir „Meenutades Paul Kerest“ avatakse Eesti Spordiseltsi Kalev Tõnismäe Spordihoones (Pärnu mnt 41) 2. jaanuaril kell 16.30 ja eelturniiri mängud algavad kell 17.00.

Põhiturniir, kus osaleb kaheksa mees- ja kuus naismaletajat, algab laupäeval, 3. jaanuaril kell 18.00. Turniir lõpetatakse pühapäeval, 4. jaanuaril kell 15.15.