Eesti sai algsest kohmetusest - kolme minuti järel 1:4 - üle ning spurtis ette 11:6. Avaveerandi lõpuks oli Eesti meeskonna eduseis 17:13, kuigi kaugviskeid tabasime seitsmest vaid ühe.

Teise veerandaja esimese viie minutiga viskas Eesti vaid kolm punkti ning Portugal asus juhtima 21:20. Seisult 24:25 tegi kodumeeskond 7:0 spurdi ja hoidis seejärel edu veerandi lõpuni - pikale vaheajale mindi Eesti juhtimisel 31:27.

Kolmanda veerandi teisel poolel sai Eesti oma mängu hästi käima nii rünnakul kui kaitses ning kasvatas edukalt sekkunud Reinar Halliku 8 punkti abil neljandiku lõpuks edu 11-punktiliseks (58:47). Sama hoog jätkus ka viimasel veerandil - viis minutit enne lõpusireeni oli eestlaste edu juba 15 punkti (69:54) ning külalistele enam võimalust ei antudki.

Meie resultatiivsemad olid Rain Veideman 17, Kristjan Kitsing 14 ja Tanel Kurbas 11 punktiga. Sten-Timmu Sokk viskas 10 silma ja jagas üheksa resultatiivset söötu. Mängu lõpuks kasvas eestlaste kaugvisete tabavusprotsent 42-le (Portugal 32), lauavõitlus meile 33:27. Portugalile tõid Joao Gomes 20 ja Joao Guerreiro 12 punkti.

Eesti lõpetab valiksarja laupäeval, kui Tartus võetakse vastu Poola. Poola sai täna koduplatsil ootamatu 57:76 kaotuse Valgevenelt, mis tähendab, et enne viimast vooru on Poolal 4, Eestil ja Valgevenel 3 võitu.

Juhul, kui Valgevene võidab viimases voorus võõrsil Portugali, peab Eesti alagrupis esikoha saamiseks alistama Poola vähemalt 13 punktiga, teiseks kohaks vähemalt 9 punktiga.

Kui Valgevene kaotab Portugalile, vajab Eesti esikohaks vähemalt 15-punktilist võitu. Kui nii Valgevene kui ka Eesti kaotavad, saab Eesti alagrupis teise koha, ent sellest tõenäoliselt ei piisaks, et pääseda teise koha meeskondade konkurentsis finaalturniirile.

Finaalturniiril tagavad koha iga grupi võitjad ning seitsmest teise koha omanikust neli paremat. Arvestades teiste alagruppide seise oleks aga nii Eestil, Poolal kui ka Valgevenel teise koha meeskonnana edasipääsu raske loota - see tähendab, et finaalturniirile jõudmiseks vajab Eesti Poola üle vähemalt 13- või 15-punktilist võitu.