Nagu teisipäeval 15 kilomeetri vabastiilis nii ka neljapäeval umbes 20 kilomeetrisel klassikalises stiilis ühisstardist võidusõidul suutis Pekist (29) paremat aega näidata vaid norralane Tore Olsen.

Algselt pidi sõidetama 25 kilomeetrit, kuid sula tõttu võistlusmaad lühendati, teatas Rene Kundla Põhjarannikust BNS-ile.

Pekk kiitis määrdemeister Peep Koidut, kes oli teinud fantastilise töö.

"Olseni kannul püsisin esimesed kaks ja pool kilomeetrit, siis hakkas ta eest ära minema. Suutsin veel mingi aja tal järel tilkuda, kuid kolmandal kiomeetril sõitis norrakas eest ära. Mulle oli sellest niipalju kasu, et tänu vedamisele tõmbas ta mu teistest lahti," rääkis Pekk.

Pekki kahel korral võitnud Olsen sai sel aastal Norra meistrivõistlustel 30 km klassikasõidus 6. koha. 10 km vabastiilisõidu 16. kohalt suutis ta tagaajamisvõistlusel 15 kilomeetri distantsil tõusta viiendaks, seda tänu päeva teisele ajale, kus ta kaotas Thomas Alsgaardile vaid 7 sekundiga.

Laupäeval võistlevad pankurid 3x7,5 kilomeetri teatesuusatamises, kus Hansapangal on kaitsta esikoht.

40. korda korraldatavatel Euroopa pankurite talimängudel on esindatud 218 panka. Eestist ainsana osalevast Hansapangast võistleb Itaalias üheksa sportlast.