Esmalt pean tunnistama, et üleeelmisel nädalavahetusel patustasin toiduga ning see võis mõjutada ka mõõtmistulemusi. Nimelt kehakaalu on võrreldes kahe nädala taguse mõõtmisega umbes kilojagu juurde visanud. Samas on kasvanud ka lihasmassi protsent.

Reval Spordi treeneri Siim Kelneri jälgimise all alustasin järgmiste näitajatega (ümbermõõte ei võtnud, lähenesime teaduslikumalt):

kaal: 97,1 kg

kehamassiindeks: 30,8

rasvaprotsent: 32,8

lihasprotsent: 32,2

sisemine rasv: 13

Kuu aja möödudes on näitajad sellised:

kaal: 96,1 kg

kehamassiindeks: 30

rasvaprotsent: 30,7

lihasprotsent: 33,4

sisemine rasv: 12

Sisemine rasv on üks olulisemaid näitajaid, selle võiksin kolme kuuga kindlasti alla 10 saada. Kehamassi indekski peaks 5 punkti võrra vähenema, et jõuda normi piiresse. Sellised sihid on heaks motivatsiooniks edaspidisel tegutsemisel.

Soovitan kõigil ülalpool toodud näitajaid kontrollida ning seejärel nende parandamiseks tegutsema asuda. Pensionini elamisest me vist tulevikku vaadates rääkida ei saa (pensionit keegi meile lihtsalt ei maksa), kuid terve vanaisa või vanaema võiks meist igaüks olla.

Vaata videost, milliste näitajatega võiksin rahul olla ning millise piirini ajavad oma numbrid professionaalsed kulturistid. Intervjueeritav on Reval Spordi treener Siim Kelner.