30. korda peetud jõuproovil jäi Haanjas ja Otepääl võõrustajate saagiks kolm kuldmedalit, lisaks veel kolm kolmandat kohta. Võistkondlikus arvestuses tuli ülekaalukaks võitjaks Norra 246 punktiga, Eesti oli Soome ja Rootsi järel neljas 109 punktiga.

Tuisus peetud teatevõistlustel andis Rootsi meeskonna ebaõnn võimaluse Martten Kaldveel võitjana üle lõpujoone libiseda. Finišisirgele tuli esimesena Magnus Engström, kes aga kukkus 80 meetrit enne lõppu ja kümnekonna meetri kaugusel olnud konkurendid pääsesid mööda. Sprindivõistluselt pronksi teeninud Kaldvee lõpuspurt oli teravam kui kahel norralasel, Norra II kaotas 0,9 ja Norra I 1,4 sekundiga.

Eesti teatetrio edukale esinemisele pani aluse Vladislav Kostin, kes lõpetas klassikatehnikas sõidetud avavahetuselt liidrina. Kaks järgnevat etappi läbiti vabatehnikas. Sprindimeister Timo Simonlatser andis Kaldveele teate üle kolmandana, kuid esimesed kuus meeskonda mahtusid veel vähem kui üheksa sekundi sisse. Kaldvee lubas viimasel kilomeetril küll rootslasel väikse vahe sisse teha, kuid sisenes oskuslikult lõpukurvi ja kasutas ära avanenud võimaluse. Eesti III sai 8. ja Eesti II 9. koha.

Neidude 3x3 km teatesõidus pidi Eesti esinduskoosseis Kaija Udras, Marit Rjabov ja Heleen Vene leppima 8. kohaga, kaotades võitjale 1.39,1. Viimases vahetuses tõusis 3. kohalt esimeseks Rootsi I, kolme sekundiga kaotas Rootsi I ja 11 sekundiga Soome II.

Kahevõistleja Egert Malts taandus 10 km murdmaasõiduga hüpete järgselt liidrikohalt seitsmendaks. Hüppemäel teise koha saanud Kristjan Eljand pühapäeval starti ei läinud. Kolmikvõit kuulus Norrale, võitjaks krooniti Jonas Nermonen. Individuaalvõistluse tulemuste alusel selgitati ka kahevõistluses võistkondlik paremusjärjestus, kus Eesti koosseisus Egert Malts, Heiko Lind ja Alar Kukka sai Norra ja Soome järel 3. koha.

Tugev tuul ei lubanud suusahüppajate meeskondliku võistlust pühapäeval Tehvandi hüppemäel läbi viia. Nii jagati meeskonnavõistluse medalid välja laupäevaste individuaalhüpete põhjal. Esikoht kuulus Norrale napi paremusega Soome ees. Eestlased Illimar Pärn, Alar Asüküll, Karl-August Tiirmaa ja Mats Piho lõid kokkuvõttes Rootsit vaid 2,3 punktiga ja hõivasid 3. koha.

Eesti Suusaliidu peasekretär Raul Kinks oli rahul korralduse tasemega ja rõõmustas sportlike tulemuste üle: “Nii Haanja suusakeskus kui rajad sobisid võistluse läbiviimiseks väga hästi. Eriti just suusapoisid tõestasid oma eduka esinemisega, et saame Põhjamaade eakaaslastele vastu küll.”

Võistluste peakorraldaja Sixten Sild tõdes, et korraldus sujus ilma suuremate viperusteta, ebameeldivaks kujunes vaid pühapäevane halb ilm. “Võistlust poleks saanud sellisel tasemel läbi viia, kui Haanja vald poleks väga suurel määral toetanud,” tänas Sild kohalikku omavalitsust.

Võistluste protokollid ilmuvad Eesti Suusaliidu veebilehele http://www.suusaliit.ee/inf.php?id=308&show=suusakalender2&main=ms