Tulemuste kohaselt aitas roheline tee vähendada testosterooni näitajat 30 protsendi võrra ning toimis eriti hästi, kui tase oli veidi üle lubatu. Steroide kasutatanud sportlastel on tase ületanud lubatu tavaliselt 200 kuni 300 kordselt.

"On huvitav, et midagi nii tavalist, nagu tee, võib avaldada steroidide kasutamisele sellist mõju," lausus WADA teadlane Olivier Rabin ning lisas, et ka teised toidud, kaasaarvatud alkohol võivad tulemusi mõjutada. "Väga võimalik, et peame oma steroiditesti muutma, et saaksime välistada, kas tulemused on saanud mõjutusi toidust, treeningust või haigusest, enne kui ütleme, et tegemist oli dopinguga."

Teadlaste sõnul peavad dopinguametnikud sellele kiiresti reageerima. Avastus on pannud reageerima ka Londoni olümpiaks valmistatud testide tootjaid.

Tee joomine aga ei tähenda kohest mõju. "Tõenäoliselt peaks teed jooma pidevalt, et mõju oleks piisav," lausus Andrew Kicman, Londoni kuningliku kolledži dopingukontrolli keskuse juht. Sama keskus vastutab ka Londoni olümpia testide eest. "Oleks sportlasest väga rumal arvata, et rohelise tee joomine aitab peita liigselt tarbitud testosterooni. Ning ka mina ei sooviks enne võistlust 9 tassi teed ära juua."