Rezac kulutas 63 km läbimiseks 3:04.37,1. Teise koha saanud Meelis Aasmäe kaotas võitjale 22 ja kolmandaks tulnud Risto Roonet 27 sekundiga. Kolmekordne Tartu Maratoni võitja Raul Olle pidi seekord leppima neljanda kohaga.

“Tõstin tempot 4 km enne lõppu ja sain kohe vahe sisse. Rajale oli sadanud pool sentimeetrit lund ja pidin lükkama jälge, aga teised ei suutnud minu paaristõugetega sammu pidada,” ütles Rezac, kes võitis Otepää ja Elva vahel peetava maratoni alles neljandal üritusel. Tšehh on võitnud veebruaris kolm maratoni järjest — kaks nädalat tagasi tuli võit Saksamaa König Ludwig Laufil, eelmisel nädalavahtusel sai mulluse FIS Marathon Cupi parim esikoha aga Austria Koasalaufil.

“Suusk oli meeletult kinni,” nentis aastatel 1994, 2001 ja 2005 Tartu Maratoni võitnud Olle. “Laskumistel ja tasastel lõikudel kulutasin teistest enam jõudu.” Nii jõudiski 2 km enne finišit Ollele järgi Aasmäe, kes veel kümmekond kilomeetrit varem oli liidritest minuti jagu maas. Olle jõudis finišijoonele 35 sekundit võitjast hiljem.

“Olin juba lootuse heale kohale kaotanud, aga pingutasin edasi, et teha Vasaloppetiks tühjendustreening,” rääkis 48 km kohal alles viiendal kohal sõitnud Aasmäe. “Olin täiesti läbi, aga ometi hakkasin viimase 5 km jooksul eesolijaid kätte saama. Pool kilomeetrit enne lõppu tegin viimase kiirenduse ja kindlustasin sellega teise koha.” Aasmäe sõnul polnud ta varem klassikatehnikas maratonidel Ollet lüüa suutnud.

Kogu sõidu liidrite hulka kuulunud Roonet tunnistas, et Rezac lõi teada trumbiga. “Oli arvata, et ta tulistab 3 km enne lõppu ja nii ta läkski,” rääkis Estoloppeti liidrisärgis sõitnud Roonet. “Pärast Harimäge ja eriti pärast Palu punkti läks tempo vahepeal päris alla ja nii Meelis järgi jõudiski. Raulil jäi aga kõik suusa taha.”

Esimesse teeninduspunkti Matul (12 km) jõudis 12-liikmeline juhtgrupp ja vahefiniši võidu võttis Rezac. Harimäele tõustes said 150-meetrise vahe sisse Olle, Rezac, Roonet ja soomlane Jani Peltotalo, kuid Aasmäe ja lõpuks kuuenda koha saanud Algo Kärp libisesid Andele (22 km) jõudes taas järgi.

Kuutsemäe (32 km) vahefiniši eel kiirendas Peltotalo ja soomlane liikuski kuueliikmelise liidrite seltskonna eesotsas üle joone. Vahe jälitajatega oli kasvanud juba minutile ja 40 sekundile. Peebule (39 km) jõudes olid Olle, Rezac ja Roonet saanud Peltotalo ees 10-sekundilise edu, Aasmäe oli aga juhtijatest maas juba enamkui 200 meetriga.

Palu (48 km) vahefinišis tundus, et esikoht jagatakse välja nelja suusataja vahel — esimesena teeninduspunkti jõudnud Rezaci, tema tuules sõitnud Rooneti ja Olle ning endiselt 50-meetrise vahega kummipaela peos hoidnud Peltotalo vahel. Aasmäe kaotas juba 50 sekundit. Esimesena kukkus juhtgrupist välja Peltotalo, kes jõudis finišisse 55 sekundit võitjast hiljem viiendana. Soomlasele 5 km enne lõppu järele jõudnud ja esmakordselt pärast Otepää MK-etappi võistlenud Aasmäel õnnestus aga mööduda ka Ollest ja Roonetist.

Naistest võitis Õnne Kurg, kes lõpetas üldarvestuses 78. kohaga (3:33.20). Teine oli Jaanika Kalev (96. koht, 3:36.31) ja kolmas Rauni Parantainen (152. koht, 3:45.04).

Viimase 19 aasta suurima osavõtjaskonnaga 36. Tartu Maratoni 63 km distantsile registreerus 3398 ja 31 km rajale 1137 inimest, esindatud oli 25 riiki.