Kell 9 alustavad Otepäält suusatajad, kes soovivad läbida kogu 63 km pikkuse raja kuni Elvani. 31 km sõidule antakse Arulast start kell 11. Tartu Maratoni 4. Naistesõidul osalejad alustavad kell 12 Palult 16 km pikkust suusasõitu. Finiš Tartumaa Tervisespordikeskuses (Elva Jahilasketiir) on avatud kell 12-18.

“Lund võiks rohkem olla, aga Avatud Raja ürituse saame kindlasti ära pidada,” andis Klubi Tartu Maraton juhatuse esimees Indrek Kelk neljapäeva hommikupoolikul trassile hindeks “4-”. “Järgnevatel päevadel ootame lisalund, mis peaks raja olukorda veelgi parandama. Seni püsiv mõõdukas talveilm muutub pühapäeval pehmemaks ja Avatud Raja ürituste ajal peaks õhtutemperatuur olema -3 kraadi ringis,” vahendas Kelk EMHI prognoosi. Hetkel on kogu 63 km raja ulatuses olemas ka suusajälg klassikatehnikas sõitmiseks.

Avatud raja sõidul paremusjärjestust ei selgitata, suusatada võib nii vabas kui klassikalises tehnikas. Rajal on kuus toitlustuspunkti, kus pakutakse sooja jooki ja sööki ning vajadusel arstiabi. Finišis ootab lõpetajaid soe jook ja söök, osavõtjatele kindlustatakse riiete transport stardist finišipaika. Sõit kuulub Worldloppeti kalendrisse ja läbijad saavad oma Worldloppeti passi täiendada Tartu Maratoni templiga.

Avatud rajale saab registreerida veebilehel www.tartumaraton.ee ja ka stardipaikades enne starti. Osavõtumaks pikal rajal on 200 krooni, 31 km sõidul 150 krooni ja Naistesõidul 85 krooni.

Avatud raja startidesse jõudmiseks on võimalik kasutada tasulisi eribusse, samuti liiguvad bussid ka finišipaiga ja Otepää ning Tartu vahel. Tartust väljuvad bussid Vanemuise alumisest parklast järgmiselt: 7.00 Otepää; 9.00 Arula; 10.00 Palu.

Otsus 35. Tartu Maratoni toimumise kohta tehakse esmaspäeval, 7. veebruaril.