Kooli tegevuse revideerimisel ilmnes, et direktor Villi Jukk on 1990. aastal sündinud poiste rühma treener, kuid kahtlust äratas asjaolu, et nimekirja kantud poistel polnud esitatud isikukoode ja aadresse, ütles Tartu abilinnapea Hannes Astok neljapäeval ajakirjanikele.

"Kuigi kõik rühmas treenivad lapsed on õppemaksu tasumisest vabastatud, pole selleks olemas vajalikku treenerite nõukogu otsust," sõnas Astok.

Väidetavalt kolm korda nädalas toimuvate tundide andmise eest on direktor Astoki sõnul saanud alates sügisest 764 krooni kuus.

"Praeguseks on eelmise aasta teise poolaasta eest osa o?pilaste eest tagantjärele tasutud 1250 krooni, ent see raha võis tulla ka direktori enda taskust," märkis ta.

Tartu linnapea Andrus Ansipi sõnul kontrolliti korvpallikooli direktori tegevust revisjoni käigus, kuna tuli kaebus, et palka võidakse teatud määral maksta ilma tööd tegemata.

"Tegelikult puudub linnal täpne ülevaade ka teiste haridusasutuste rahakulutamise kohta," sõnas Ansip.

Peale korvpallikooli viidi revisjon läbi ka Tartu spordikoolis, kuna linn kahtlustab spordikooli jaanuaris enesetapu sooritanud direktorit esindusliku sauna ehitamisel 120.000 krooni raiskamises.

Peale raiskamiskahtlustuste oli revisjoni põhjuseks Astoki sõnul ka asjaolu, et mõlemad koolid likvideeritakse 31. mail ning nende vara antakse üle Tartu spordibaasidele.

Sarnaste raiskamissüüdistuste vältimiseks tulevikus tegi linnavalitsus haridusosakonnale ülesandeks koostada järgmiseks nädalaks ülevaade, kuidas tõhustada Tartu koolidele eraldatava raha kasutamise kontrolli.

"Ehkki spordikoolide funktsioonid lähevad üle klubidele, võib sarnaseid probleeme ka seal ette tulla ning seetõttu kavatseme tulevikus kontrollida ka spordiklubide tegevust," lisas Ansip.