See pole esimene kord, kui me tänavusel EM-il taolist kohtumist nägime – eeldatavat favoriidid ei pruugi ju alati mängu võita. Jäi Portugal hätta Islandiga, Austria Ungariga.

Põhja-Iirimaa oli täna tubli ja sai oma asjadega kaitsefaasis hästi hakkama. Kaheks võtmeteguriks olid standardolukorrad ja kontrarünnakud ning mõlemast suutsid põhjaiirlased värava lüüa.

Olin väga nõus ETV stuudios olnud ansambli Svjata Vatra eestvedaja Ruslan Trochynskyiga, kes ütles, et täna mõeldi üle. Ukrainal ju suurt mängu polnud – lihtsalt vaadati, kas ja kuidas oma taktikaga läheb ja täna ei läinud. Mõnikord võib jalgpallis ka taolise lähenemisega näkata, aga täna polnud nende päev.

Oma märgi võis ju jätta ka ilm, kuigi vabandusi ei tasu otsida. Mõnikord on olukord selline, et kehvad tingimused töötavad selle võistkonna kasuks, kes on näiteks ka viigiga rahul. Ehitada ja luua on raskem kui lõhkuda.

Põhja-Iirimaad ootab viimases voorus ees Saksamaa ning seal pole muud varianti, kui mängida taas teise numbrina kaitsest lähtuvalt. Ukraina peab võitlema oma au ja uhkuse pärast – nina norgus pole mõtet koju minna.