Viimasest kolmest EM-tiitlist kaks võitnud hispaanlased võtsid B-alagrupis vastu kaotused Serbialt ning Itaalialt, kuid see oli piisav, et teise tiimina end 16 parima sekka murda.

Kaheksandikfinaalis kohtuti Poolaga, kellega kuni viimase veerandajani ka põnev punkt-punkti heitlust peeti. Viimasel 10-minutilisel perioodil tehti aga otsustav spurt ning lõpuks võeti Pau Gasoli 30 punkti toel võrdlemisi kindel 80:66 võit.

Kreeka näol on hetkel tegu ühega kolmest meeskonnast, kes seni turniiril veel kaotusevalu tundnud pole. Alagrupiturniiril alistasid kahekordsed Euroopa meistrid järjepanu Makedoonia, Horvaatia, Gruusia, Sloveenia ning Hollandi.

Play-offi esimeses ringis tehti selg prügiseks Eesti alagrupikaaslasel Belgial, kes kindlalt 75:54 alistati.

Mida suudavad lätlased?
Teises tänases veerandfinaalis üritavad väljakuperemeestele Prantsusmaalt vastupanu osutada lätlased.

A-alagrupis Venemaast, Bosnia ja Hertsegoviinast, Soomest, Poolast ning Iisraelist üle olnud valitsevad prantslased jätkasid oma võidumarssi ka kaheksandikfinaalis, kui rekordpubliku ees Türgist 76:53 üle oldi.

Oma viimases alagrupimängus Eesti vastu pääsu 16 parima sekka taganud Läti jaoks võttis turniir veelgi võimsamad pöörded laupäeval, kui 73:66 võiduga Sloveenia üle teist korda pärast taasiseseisvumist pilet Euroopa kaheksa vägevaima sekka tagati.

Kas meie lõunanaabritel on jaksu ka enamaks, saab näha juba täna õhtul kell 22.00, kui valitsev Euroopa meister Prantsusmaa koduplatsil Läti vastu võtab. Teine tänane veerandfinaal Hispaania ning Kreeka vahel algab meie aja järgi kell 19.30.

Homsetes veerandfinaalides kohtuvad omavahel veel Serbia-Tšehhi ning Itaalia-Leedu.

Kohtumiste otsepilte on võimalik jälgida Viasat Sport Balticu ning TV 6 vahendusel.