Talts pälvib elutööpreemia silmapaistvate saavutuste eest tõstmises, Leppik pikaajalise tegevuse ja silmapaistvate tulemuste eest treenerina ning Eesti sõudmise arendajana.

Lisaks annab valitsus välja kuus 150 000 krooni suurust riiklikku spordipreemiat, mille pälvivad Ateena olümpiamängudel sõudmises hõbemedali võitnud Jüri Jaanson, Ateenas judos pronksi saanud Indrek Pertelson ja viimastel olümpiamängudel sama tulemuse saavutanud kettaheitja Aleksander Tammert. 150 000 krooni suuruse spordipreemia saab ka judotreener Aavo Põhjala tulemusliku töö eest Eesti juudokoondise ettevalmistamisel ning mullustel MM-võistlustel külgvankritega mootorrataste klassis pronksmedali võitnud Are Kaurit ja Jürgen Jakk.

Valitsus peab spordi aastapreemia väärilisteks ka Marko Mehist ja Maria Fessaid, kes võitsid võistlustantsu MM-võistlustel kümnes tantsus noorte vanuseklassis hõbemedali.

Riiklikud spordipreemiad määrab valitsus Eesti Spordi Nõukogu ettepanekute alusel. Preemiad antakse sportlastele üle vabariigi aastapäeval ja makstakse välja kultuuriministeeriumi tänavusest eelarverahast.