Nimelt on endine BC Kalev/Cramo, Tartu Ülikooli ja Rapla korvpalllimeeskonna mängumees valmistamas Tähtede Mängu jaoks külastajatele spetsiaalset hamburgerit, mida kõik huvilised saavad korvpalliõhtul proovida. „Seda, milline burger välja näeb, saavad inimesed tulla koha peale vaatama, siis on üllatusmomenti kah!” rääkis Gert Dorbek.

Miks just hamburgerit pakkuda rahvale? „Tulin ükskord USA-st reisilt ja nägin, kuidas seal kõik käib. Viimase seitsme aastaga on hamburgerite valmistamine Eestiski meeletult arenenud ja nüüd on võimalik ka siin kätte saada head burgerit.”

Millega oled pärast karjääri lõpetamist tegelenud?

„Praegu käin õppimas,” rääkis Dorbek. „Keskendun ettevõtte juhtimise ja raamatupidamise õppimisele, ühesõnaga kõigele, mis on ettevõtlusega seotud. Paraku peab end natuke harima ja kurssi viima. Kuna viimased 15 aastat on ikkagi veedetud veedetud korvpalli mängimas, siis korvpallisaalist neid teadmisi ei saa, kuidas ettevõtlus reaalsuses välja näeb.”

„Ettevõtlust käin õppimas koolitustel,” jätkas Dorbek, lisades, et statsionaarselt ülikoolis ta õppimas ei ole. „Siiamaani on läbitud ettevõtluse ja raamatupidamise põhitõed ning kavatsen end jooksvalt edasi täiendada.”

Miks otsustasid just ettevõtluse ja toitlustuse kasuks?

„Söögikoha pidamise plaan ja üldiselt toitlustuse teema on mul mõttes olnud juba ausalt öelda aastaid, aga korvpalli kõrvalt ei jõua paraku seda teha,” sõnas Dorbek. „Mõlemale asjale sada protsenti keskenduda ei saa ja lõpuks hakkaksid mõlemad logisema. Otsustasingi, et nii kaua, kuni korvpalli mängin, tegelen aktiivselt ainult sellega ja pärast karjääri saab ettevõtlusega alustada. Nüüd on see hetk käes.”

Toit on Dorbekule südamelähedane olnud kogu aeg. „Nii pikalt, kui mäletan, olen ise endale kogu aeg süüa teinud. Kuidagi on nii läinud, et viimase kümne aasta jooksul ma maandasin korvpallist tulenevat stressi just kokkamisega. Mulle hirmsasti meeldib söögi tegemine ja eks seda ole näha kah,” rääkis Dorbek muiates. „Kodus teen süüa seinast-seina, katsetan ja valmistan parasjagu seda, mille järgi isu on.”

„Samuti vaatan puhkusereisile minnes eelnevalt alati sihtkohad üle, missuguseid kohti külastada tahaksin ning mis toite proovida sooviks,” jätkas Dorbek. Eriliselt meenutas endine korvpallur reisi Portugalis, kus ühes restoranis pakuti 15-käigulist õhtusööki ning kogu üritus kestis umbes kaks ja pool tundi.

Mis on edasised plaanid?

Dorbekul on koos sõbraga käsil toitlustusega seotud projekt, mis peaks paari kuu pärast valmis saama. „Mul on sõber, kellest on nüüdseks saanud ka minu koostööpartner, kes on 10 aastat töötanud professionaalse kokana. Temaga koos töötame hetkel menüüd välja. Meie kooslus peaks hästi sobima, sest sõber tegeleb kokanduse poolega ning mina ettevõtlusega.” Täpsemaid plaane ettevõttest Dorbek veel avalikustada ei soovinud.

2019. aasta Tähtede Mäng toimub 16. veebruaril Tartu Ülikooli spordihoones, kus vastamisi on Olybet Eesti-Läti Korvpalliliiga ja Korisliiga tähed. Lisaks on kavas suurejooneline show koos põnevate artistide ja esinejatega.

Tähtede mängu korraldab Ekspress Meedia; pileteid saab osta SIIT.

Kohtumise partnerid on Utilitas, Dorpat, Maks ja Moorits, Tartu Coop, Tallink, Sportland, Viru Õlu ja Tartu linn.