Kolmel nädalalõpu päeval toimub Eesti meistrivõistluste II etapp. 27. jaanuaril peetakse Tartus, Tähtvere spordipargis vabatehnika sprindivõistlus.

Laupäeval, 28. jaanuaril jätkub meistrivõistluste etapp Haanjas, kus sõidavad naised 10 km ja mehed 15 km vabatehnikas. Pühapäeval, 29. jaanuaril on kavas naisjuunioride ja naiste 5+5 km ja meeste ja meesjuunioride 10+10 km suusavahetusega sõit.

Lisaks on pühapäeval Haanjas veel noorte meistrivõistluste klassikatehnika võistlused, mis on viimane katsevõistlus Põhjamaade noorte meistrivõistlustele pääsemiseks.

Nädalavahetusel võistlevad ka kõik Eesti tippsuusatajad: Kristina Šmigun, Andrus Veerpalu, Jaak Mae, Priit Narusk, Anti Saarepuu, Erkki Jallai, Peeter Kümmel, Kaspar Kokk, Silja Suija, Tatjana Mannima. Võistlustel ei osale Kaili Sirge ja Piret Pormeister, kes sõidavad reedel juunioride ja U-23 maailmameistrivõistlustele.

Reedese sprindivõistluse eelsõidud algavad kell 15.00. Laupäevane võistluspäev Haanjas algab kell 11.00. Pühapäevane täiskasvanute võistlus algab kell 10.00, noorte võistluste start on kell 12.30.

Võistluste auhinnad paneb välja Tallinna Piimatööstus — TERE. Auhindadeks on Kristina, Andruse ja Jaagu jogurtid. Eesti meistrivõistluste järgmine etapp toimub 24.-26.märtsil Jõulumäel. Kavas teatesprint, teatesõit ja maratonid.