Kui algselt oli teada, et Sotši pääsevad neli Eesti kahevõistlejat, siis FISi ümberarvutamiste tulemusena jäi Eesti ühest kohast ilma. Eesti olümpiakoondisse valiti Kristjan Ilves, Han Hendrik Piho ja Karl-August Tiirmaa. Koju peab jääma meie eelmise aasta esinumber Kail Piho.

"Otsus oli väga raske. Kõik poisid olid koha olümpiale välja teeninud. Kellegil ei ole hetkel hea tunne," rääkis Pikkor Delfile. "Meil oli vastav statuut, mille kohaselt alakomitee juhatus otsuse tegi. Otsuse langetamisel võtsime arvesse MK-sarja, kontinentaalkarika ja Eesti meistrivõistluste tulemused ja peatreeneri otsuse."

Suusaliit kavatseb nüüd FISi ümberarvestused vaidlustada ja nõuda endale ka neljandat kohta. "Protsessime seda asja edasi ja üritame selgusele jõuda, miks meilt see koht ära võeti," ütles Pikkor.

Eesti delegatsiooni juhi Martti Raju sõnul jäi Eesti ühe kohata seetõttu, et olümpiamänge korraldav Venemaa peab saama osaleda teatevõistluses. "Kui FIS pingerea kokku oli pannud ja kohad jaganud, ei arvestatud, et Venemaa peab välja saama panna oma neliku meeskonnavõistluses. Selle tõttu kaotasid ühe koha kolm riiki - Eesti, USA ja Šveits," selgitas Raju.

Pikkori sõnul neid FISi selgitus ei rahulda. "Algul rõhuti olümpiareeglite punktile, mis ütleb, et korraldajamaa peab saama meeskonna välja panna, kui vähemalt üks sportlane on normi täitnud. Eile räägiti juba teisest punktist, mille kohaselt on Venemaal viiekümne parema hulgas kolm sportlast ja seetõttu peab saama meeskonna välja panna. Tegelikult on nende teine mees alles 52. kohal," selgitas Pikkor segadust kohtade ümberjagamisega.

Eesti taotleb lisakohta Itaalia ja Jaapani arvelt

"Tegelikult ma saan aru, et Venemaa on korraldajamaa ja nad peaksid saama võistkonna välja panna. Kõik on õige, aga siis tulevad kohe küsimused õhku. Itaaliale ja Jaapanile on näiteks viis kohta antud, aga nende viies number on punktide arvestuses samal tasemel kui meie neljas number ning ei ole samuti TOP 50 hulgas. Seetõttu tahakski selgust, mille alusel neid arvutusi tehakse. Terve mõistus ütleb, et enne peaks nende viienda koha ära võtma, mitte meie neljanda, sest viis meest ei saa ju võistelda," rääkis Pikkor.

Kas Eesti saaks kahevõistluses meeskonna välja panna juhul, kui Kaarel Nurmsalu kõrval teise suusahüppajana Sotši pääsenud Siim-Tanel Sammelselg osaleks ka kahevõistluses?

"Sammelselg on küll varem kahevõistlust teinud. Aga ma ei usu, et selline variant kõne alla tuleb," ütles Pikkor.  "Ma isegi ei tea, kas reeglid seda lubaks, et kui oled hüpetes kvalifitseerunud, aga teed kaasa ka kahevõistluse meeskonnavõistluses. Individuaalvõistluses on samas küll saanud. Näiteks Jens Salumäe läks 2002. aastal Salt Lake City olümpiale kahevõistlejana, kuid tegi ka spetsiaalhüpetes kaasa."

Raju sõnul ei olevat aga Sammelselja osalemine kahevõistluse meeskonnavõistluses võimalik, sest ta pole kahevõistluses punkte kogunud ning Suusaliit ei andnud teda mõlemal alal olümpiaks üles.