“Piltlikult öeldes põgenesid nii Andrus Veerpalu, Jaak Mae, Raul Olle kui ka Kristina Šmigun Otepää kurnavatelt radadelt minema,” ütles Alaver Postimehele. “Isegi väga tugev klassikasõitja Veerpalu ei jaksa kaks korda päevas nii raskel reljeefil harjutada.”

Salt Lake City olümpiavõitja Veerpalu timmib praegu vormi Põhja-Itaalia suusakuurordis Livignos. Mae, Olle ja Šmigun treenivad Austrias Ramsaus. Kodumaale naasevad nad 6. jaanuaril. Koondise ülejäänud tuumik harjutab aga Otepääl ja Haanjas.

“Nooremad mehed eesotsas Erkki Jallai ja Anti Saarepuuga peavad rasketes tingimustes kuidagi ellu jääma,” rääkis eile Otepääl tegutsenud Alaver Postimehele. “Kergemaid radu otsime Haanjas,” lisas juhendaja, kes peab Kesk-Euroopas laagerdava vanema kaardiväega sidet telefonitsi.

Viimane tärmin, mil Otepää-etapi korralduskomitee võib Rahvusvahelisele Suusaliidule (FIS) võistluse ärajäämisest teada anda, on 2. jaanuaril kell 11.

“Nii musta stsenaariumi mina praegu ei näe,” tõdes võistluse direktor Alar Arukuusk, kelle sõnul loodetakse FISile etapi toimumist kinnitada juba 31. detsembril.