Ida-Tallinna keskhaigla juhatuse esimees Meelis Roosimägi ütles Eesti Päevalehele, et töötasu pole kindlasti väike.

"Oleneb muidugi sellest, kellega võrrelda, kui ükski seadus ei pane paika poliitiku vastutust tegude eest, siis äriseadustik paneb meie vastutuse täpselt paika," nimetas Roosimägi ühe kõrge tasustamise põhjuse.

Lääne-Tallinna keskhaigla juht Peep Põdder teenib 45.000 krooni ning Põhja-Eesti regionaalhaiglat (PERH) juhtiv Ahti Kallikorm 44.000 krooni kuus.

PERH-i nõukogu liikme, reformierakondlasest riigikogulase Jürgen Ligi sõnul tehti esialgu ettepanek, et haigla juhatusele tuleks maksta veelgi rohkem.

"Tõmbasime palku kõvasti tagasi," ütles Ligi. "Kuid lõpliku otsuse tegime tippjuhtide palku kõrvutades."

Haigekassa nõukogu liige, ärimees Enn Veskimägi ütles haiglajuhtide palku kommenteerides, et süsteem vajab ümberkorraldamist.

"Ei ole täpselt arusaadav, mida on haiglas nii palju juhtida, et vaja läheb mitmeliikmelist kõrgepalgalist juhatust," ütles Veskimägi.

Veskimägi tõi näiteks, et mõned haiglad suudavad ülal pidada personali- ja PR-firmasid, mis haigekassale on ebaotstarbekas lisakulu.

Õdede Ühingu esinaine Teisi Remmel ütles Eesti Päevalehele, et palgasüsteem on nihkes. "Ei saa öelda, et juhid saavad ütlemata palju palka, kuid see vahe on õdedega siiski 12-kordne," ütles ta.