Tähistamaks 2. juunil Saku suurhallis Eesti sportmängude ajaloo eredaimat medalit, kus 1991. aasta Kalev võõrustab Kaunase Žalgirist, meenutame meie esiklubi viimast takistust enne N. Liidu meistriks tulemist - Leningradi Spartaki meeskonda.

Spartaki legendaarne peatreener oli Vladimir Kondrašin, kes suri 1999. aasta 23. detsembril, olles siis 70aastane.

Muide, Kalevi ja Spartaki finaal ei olnud pelgalt kahe meeskonna heitlus, vaid vastamisi olid ka Kondrašin ja Jaak Salumets - 1972. aastal oli just Kondrašin N.Liidu koondise treener, kes eestlase olümpiakoondisest välja jättis. Ja see just see koondis tõi N. Liidule esimese meeste korvpalli olümpiakulla...

Spartaki teine treener Aleksander Bolšakov peab Peterburis kohvikut.

Mis on saanud mängijatest?

Sergei Panov (45) on Nižni Novgorodi oblasti spordiminister; Vassili Karassjov (44) Zenidi meeskonna peatreener; Jevgeni Pašutin (47) Kaasani Unicsi peatreener; Jevgeni Kissurin (47) Primorje Spartaki klubi peatreener; Aleksandr Hartšenkov (62) elab ja töötab treenerina Saksamaal; Sergei Grišajev töötab Jaroslavli Burevestniku peatreenerina; Andrei Maltsev (50) on Moskvas CSKA 2 peatreener; Gennadi Šetinin (50) Zenidi järelkasvumeeskonna peatreener ja Andrei Potapov (45) töötab Ladoga naiskonna treenerina.

Mihhail Mihhailov töötab treenerite nii erinevate koondiste kui klubide juures Venemaal. 2013. aasta suvel käis ta Eestis Venemaa U20 koondise abitreenerina, 2006. aastal mängis Madridi Reali veteranide koosseisus, kui tähistati Kalevi meistriks tuleku 15. aastapäeva.

Viktor Žarkovi ja Sergei Ivanovi täpne käekäik on teadmata.

Selle aasta oodatumale spordishow´le, kui 2. juunil Saku hallis kohtuvad Tallinna Kalevi ja Kaunase Žalgirise 1991. aasta tähed, on piletid saadaval Piletilevis.