Nädala alguses pani Delfi Sport käima põneva küsitluse, kus uurisime lugejatelt: milliste vutikommentaatorite juttu kuulaksid nad MM-i finaali ajal kõige meelsamini?

Kuigi juba enne turniiri algust oli selge tõsiasi, et finaalmängu kommenteerivad Tarmo Tiisler ja Marko Pärnpuu, oli küsitluse eesmärk siiski laiemalt teada saada, millised kommentaatorid on jätnud rahvale parima mulje.

Hääletus toimus kahes kategoorias: eraldi oli oma hääl võimalik anda ühele põhikommentaatorile, abikommentaatorite küsitlusel sai valida ka mitu varianti. Valikus olid kõik kommentaatorid, kes MM-i mängudel ERR-i kanalitel eesti keeles töötasid - kolm põhikommentaatorit ja 14 erinevat abikommentaatorit.

Kokku anti küsitluse jooksul üle 20 tuhande hääle, seega võib öelda, et valim on vägagi esinduslik.

Põhikommentaatorid

Ei mingit üllatust: Eesti jalgpallisõbrad armastavad Tarmo Tiislerit. 49-aastase endise raadiomehe hääl ja kõnemaneer on üle prahi ning võrdluses Alvar Tiisleri (kes ei ole endiselt Tarmo poeg) ja Kristjan Kalkuniga eelistaks finaalis teda kuulda koguni 57,2 protsenti vastanutest. Tuleb välja, et ERR tegi igati õige valiku!

Alvar Tiislerit eelistab ümmarguselt veerand inimestest (24,9 protsenti), Kristjan Kalkun jääb kolme mehe heitluses selgelt viimaseks (17,9 protsenti).

Abikommentaatorid

Kaaskommentaatorite hääletuses oli laua peal juba tunduvalt enam valikuid ning sealne küsitlus osutus küllaltki põnevaks. Kõige enam hääli kogus lõpuks MM-i ajal peamiselt hoopis stuudioeksperdina töötanud Marek Lemsalu, kes kommenteeris finaalturniiri ajal vaid ühte kohtumist - jaanilaupäeval peetud Mehhiko ja Lõuna-Korea matši.

Teisele kohale tuli ja ei jäänud sugugi palju maha Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak, kes ei kommenteerinud samuti väga sageli, olles MM-i ajal "puldis" vaid neljal mängul, aga külastades aeg-ajalt ka stuudiot.

Järgnesid juba regulaarsemad kommentaatorid: Norbert Hurt, pühapäevasel finaalil tegutsev Marko Pärnpuu, Joel Indermitte ja Igor Prins. Viimastele kohtadele platseerusid peamiselt sellised nimed, kes tegid MM-il üksikuid mänge ning ei jõudnud seetõttu ilmselt televaatajate mällu sööbida.

NB! Kaaskommentaatorite hääletuse tulemused on esitatud protsentidena hääletanutest, aga tasub meeles pidada, et valida sai ka mitu nime.