Nakatumiste arv on suurenenud peamiselt homo- ja biseksuaalsete meeste arvel, sellele on kaasa aidanud ka teiste seksuaalselt levivate nakkuste sagenemine, teatas nakkushaigusi jälgiv tervisekaitseagentuur.

“Kõige suuremas HI-viirusega nakatumise ohus olev elanikerühm Suurbritannias on endiselt homo- ja biseksuaalsed mehed, kes moodustasid 2002. aastal umbes 80 protsenti uutest nakkusjuhtudest, mis tõenäoliselt olid saadud samas riigis,” ütles agentuuri aidsiekspert dr. Kevin Fenton.

Gonorröa juhtumid homomeeste seas on 1999. aasta 1842 juhult peaaegu kahekordistunud, jõudes 2002. aastal 3363 juhuni. Süüfilisega nakatumiste arv kasvas samal ajal 52-lt 607-ni. Nii gonorröa kui süüfilis soodustavad aidsi levikut.

Heteroseksuaalsete isikute aidsi nakatumiste arv on samuti kasvanud, 1998. aasta 147 juhtumilt 2002. aasta 275 juhtumini. Ka siin on haigusjuhtude kasv seotud teiste suguhaiguste levikuga.

Suguhaiguste sagenemine suurendab survet Briti kliinikutele, kus patsientidel tuleb numbri saamiseks vahel nädalaid oodata.

Briti aidsistatistika avaldati 1. detsembri ülemaailmse aidsipäeva eel.