Meeste võistluse kulg:

Finaal - Sõit medalitele algas. Kümmel hoiab end esialgu viimasele positsioonile. Esimesel tõusul Kümmel pisut parandas positsiooni, ta möödus Modinist. Finišis Kümmel siiski kuuendana. Kuld Marcus Hellnerile, hõbe Petter Northugile ja pronks Emil Jönssonile.


Naiste finaalis teenis karjääri viienda MM-kulla Marit Björgen, hõbeda sai itaallanna Arianna Follis ja pronksi Petra Majdic.

Finaalis kolm rootslast (Hellner, Jönsson, Modin), kaks norralast (Northug, Hattestad) ja Peeter Kümmel! Eesti suusasprinterite parim koht tiitlivõistlustelt oli seni Anti Saarepuu 7. koht kaks aastat tagasi Liberecis.

II poolfinaal - Sõit algas ja mitte väga kiirelt. Ning unistus on saanud teoks, Peeter Kümmel pääses ajaga suurde finaali! Teisest poolfinaalis said edasi kaks rootslast Hellner ja Jönsson.

I poolfinaal - Peeter Kümmeli sõit algas. Pikalt neljandal positsioonil sõitnud Kümmel oli ka finišis neljas. On veel õhkõrn võimalus, et meie mees pääseb finaali. Võitis Northug, Hattestadi ja Modini ees. Teises poolfinaalis peab lootma, et kolmanda mehe aeg ei ole parem kui 2.59,1. Pöidlad pihku!

Kümmeli vastased poolfinaalis - Modin, Northug, Hattestad, Cologna, Pellegrino. Võimas koosseis.

V veerandfinaal - Kukkus ekstravagantse väljanägemisega Yuichi Onda. Võitis šveitslane Martin Jäger venelase Nikolai Morilovi ees. TEHTUD! Kümmel sai ajaga edasi, ta sõidab esimeses poolfinaalis.

IV veerandfinaal - Võitis Emil Jönsson kanadalase Alex Harvey ees. Fotofinišiga kolmandaks jäänud norralane Anders Glöersen näitas 0,4 sekundit kehvemat aega kui Kümmel. Seega on meie mees endiselt poolfinaali kursil.

III veerandfinaal - Kaks kiiremat Marcus Hellner ja Federico Pellegrino. Kõige tähtsam, et kolmanda mehe aeg oli kehvem kui Peeter Kümmelil. Venelaste suurlootus Aleksei Petuhhov langes konkurentsist.

II veerandfinaal - Peeter Kümmeli sõit algas. Pikka aega kolmandat kohta hoidnud Kümmel lõpetas ka kolmandana ja kuna aeg on väga hea, siis säilivad lootused pääseda poolfinaali. Võitis Ola Vigen Hattestad Dario Cologna ees.

I veerandfinaal - Martin Koukal kukkus ja keegi ka itaallastest. Kvalifikatsioonis päeva kiiremat aega näidanud Jesper Modin ja norralaste iidol Petter Northug olid kaks paremat ning saavad kindlasti edasi. Eesti juurtega Kanada koondislane Len Valjas oli sõidus kolmas.

Eelinfo:

Kvalifikatsiooni järgselt pääses Eesti suusatajatest veerandfinaali vaid Peeter Kümmel, kes stardib teises sõidus koos Dario Cologna, Ola Vigen Hattestadi, Martti Jylhä, Andrew Newelli ja Tim Tscharnke´ga. Kümmeli veerandfinaal algab Eesti aja järgi kell 16.36.

Vaata meeste sprindi veerandfinaalide koosseise SIIT!

Poolfinaali pääseb igast veerandfinaalist kaks paremat, lisaks veel kaks aegade võrdluses.

Loe kvalifikatsioonisõitude kohta SIIT!