Eestlastest parima tulemuse sõitis nädalavahetusel välja vabatehnikasprindis 29. koha saanud Peeter Kümmel, Sellis sai kvalifikatsioonis 41. koha. Timo Simonlatser oli 65. ja Anti Saarepuu 88 mehe seas alles 81.

"Peeter on back in business (tõlk: mängus tagasi). Ta sattus tugevamaisse veerandfinaali ja tegi taktikaliselt väga targa sõidu, kuid raiskas positsiooni pärast võitlemisel natuke liiga palju energiat," ütles šveitslasest juhendaja Delfile ja Eesti Päevalehele.

"Väga rahul olen Siimuga, kuna arvan, et see oli tema parim tulemus uisutehnikas. Ma olin tema tulemuses väga üllatunud, kuna eilne oli üks raskemaid sprinte sel hooajal. Kõik riigid olid kohal oma parimas koosseisus ja rada oli väga raske. Ta ei jõudnud küll punktikohale, aga see oli siiski hea sõit. Tehnikatreener Vahur Teppan ütles, et tema tehnikat on võimalik järele aidata ning see annab mulle kindluse, et on toimunud suur edasiminek."

"Timo oli pisut väsinud. Otsime tema vormi timmimiseks veel võimalusi. Aga tal läheb päev-päevalt üha paremini. Anti ja ja Kein (Einaste) kohta arvan, et neil ei ole enam Sotšit silmas pidades võimalust. Anti puhul saan öelda, mis ma eile nägin. Sellise vormiga ei ole tal mingit võimalust olümpiale pääseda. Oli väga tähtis, et ta vähemalt üritas pärast oma terviseprobleemi tagasi tulla. Kein ei ole hetkel heas vormis. Ta ei kannatanud kõrgmäestikulaagreid ega ole sellest veel piisavalt taastunud," lisas Schmid teiste meeste kohta.

Viimane võimalus sprinteritel end tõestada on järgmisel nädalavahetusel Poolas Szklarska Porebas, kuhu sõidavad Kümmel, Sellis, Simonlatser ja Nove Mesto etapist eemale jäänud Raido Ränkel, kes läheb lisaks sprindile starti ka 15 km klassikasõidus. Distantsimeestest lähevad Poola veel Karel Tammjärv ja Algo Kärp. 

Mida peab Christoph Schmid sprinterite kehvade tulemuste peapõhjuseks ja millist süüd ta endal selles näeb, loe pikemalt homsest Eesti Päevalehest!