EOK-i presidendi Mart Siimanni sõnul on koostööprojekti eesmärgiks kõrghariduse väärtustamine tippsportlaste seas, teatas EOK turundusjuht Anu Kaljurand BNS-ile.

“Kevadsemestril andsime kümnele praegusele ja endisele kõrgharidust omandavale sportlasele stipendiume kokku 87.350 krooni ulatuses, sügissemestril on stipendiumisaajaid üle kahe korra rohkem ning toetuste summa ulatub 200.000 kroonini” ütles Siimann.

2003. aasta sügissemestri haridusstipendiaadid on Marko Aleksejev, Riho-Bruno Bramanis, Leonid Gulov, Tarmo Jallai, Indrek Kaseorg, Irina Kikkas, Kaido Külaots, Meelis Loit, Virge Naeris, Andrei Nazarov, Jaanus Nõmmsalu, Raimo Pajusalu, Elina Partõka, Indrek Pertelson, Tarmo Raudsepp, Kirti Rebane, Heidi Rohi, Indrek Rumma, Indrek Tobreluts, Kati Tolmoff, Reigo Toss ja Toomas Triisa.

Viimastel aastatel on ministeeriumi ja EOK koostöös sündinud mitmeid edukaid projekte. Haridus- ja teadusministeeriumi nõuniku Epp Rebase sõnul oli senine tegevus suunatud rohkem kooliõpilaste sportimistingimuste parandamisele ja spordikoolitusele, eelkõige Audentese spordikoolis aga ka laiemalt üle Eesti.

“Nüüd oleme hakanud rõhku panema ka sportlaste kõrg- ja kutseharidusele,” sõnas Rebane.

Haridusstipendium on osa EOK ning haridus- ja teadusministeeriumi noorsportlaste treeningtoetuste ja tippsportlaste koolitoetuste koostööprojektist.

Kolme koostöölepingu kogumaht on 5,15 miljonit krooni, mille kaudu toetatakse spordialaliitude ja spordiklubide kaudu kokku 247 õppursportlast, Eesti koondvõistkonna liiget või kandidaati paremate treeningtingimuste loomiseks ning tippsportlaste või viimastel aastatel tippspordist loobunut kõrghariduse või kutsehariduse omandamiseks.