Olümpia hotellis toimunud tseremoonial allkirjastasid leppe ESÜ juhatuse esimees Jüri Tamm ja ETÜ juhatuse esimees Jaak Salumets. Kohal viibisid olümpiavõitja Erki Nool, ujuja Indrek Sei, purjetaja Toomas Tõniste jt.

Kahekordne olümpiapronks vasaraheites Jüri Tamm ütles ETAle, et edasine koostöö näeb ette mõnede projektide paikapanemist. “Tõenäoliselt kutsume kokku ümarlaua, et arutada Eesti spordi probleeme,” lisas ta.

Tamme sõnul pole välistatud erakorralise Eesti spordikongressi kokkukutsumine, et vaadata üle eelmise kongressi otsused, mida siiani pole täidetud.

“Sealt saab edasi minna. Loodame, et meie ühenduste tööst tõuseb tulu, vähemalt saab ühiskond mingi sõnumi,” ütles Tamm. “Meie spordi juhtimises on veel palju suletust. Sportlased ja treenerid ei tea sageli, mida kusagil kabinettides otsustatakse.”

Sportlaste ja treenerite koostöö eesmärk on Eesti spordi edendamine ning spordielu arenguvormide kujundamine.

ESÜ ja ETÜ soovivad ühiselt hinnata spordiliikumisele suunatavaid riiklikke projekte ning teostada ühiskondlikku järelevalvet spordile eraldatud vahendite kasutamise üle.

Mõlemad ühendused seavad eesmärgiks ka spordivaldkonnas tegutsevate inimeste liitmise, nende õiguste ja huvide esindamise ning kaitsmise.