21 miljoni krooni suuruse käibega äriühing on esimese tegevusaasta jooksul maksnud mängijatele ligi 17 miljonit krooni võiduraha ning riigile 1,3 miljonit krooni hasartmängumaksu.

ASi Spordiennustuse põhiomanikuks on Eesti Olümpiakomitee. EOK presidendi Mart Siimanni sõnul on Spordiennustuse loomine end igati õigustanud. Vaid aasta tegutsenud firma on toonud Eesti Olümpiakomitee eelarvesse esimesed lisasummad. “Spordiennustuse arenedes saab sellest kindlasti üks spordi finantseerimise arvestatavaid allikaid,” ütles Siimann.

ASi Spordiennustus juhatuse liikme Sven Kolga sõnul on tal hea meel, et rahvas on kiiresti areneva Spordiennustuse omaks võtnud ning uute klientide osakaal tõuseb pidevalt. “Esimese tegevusaastaga oleme saavutanud kindla koha Eesti hasartmänguturul. Meie totalisaatoris saab ennustada 14 erineva spordiala eesti ja rahvusvaheliste võistluste tulemusi ning tänavu aprillis ületasime nädalakäibes esmakordselt miljoni krooni piiri,” ütles Kolga.

Kolga sõnul on enim panuseid tehtud väikese riskiastmega koefitsientidele 1,1-1,4. Spordiennustuse klientide seas on kõige rohkem 22-30 aastaseid eesti keelt kõnelevad mehi. Aasta jooksul on populaarsemad spordialad ning võistlused olnud Eesti korvpall, jalgpalli valikmängud ja EM, jäähoki MM, Inglismaa jalgpall ja Eesti võrkpall.

Suurim mängukäive, 101 487 krooni saavutati eelmise aasta 8. detsembril, kui SEB Eesti Ühispanga korvpalli meistriliigas kohtusid TÜ Rocki ja Audentese ülikooli võistkonnad. Ka suurimad võidurahad maksti välja korvpallivõistluse tulemust ennustades — Rapla BIGi võit Tallinna Kalevi üle tõi 130 000 krooni ulatuses võite. Suurim individuaalne võidusumma nädalas on olnud 235 600 krooni ning suurim võit päevas 87 450 krooni.

Eelmise aasta lõpus tõid Spordiennustus ja EOK esmakordselt Eestis turule internetikeskkonna kiirloterii Spordiloosi. Mängus on viis 100 000 krooni suurust peavõitu. Nendest kaks on tänaseks juba võidetud. 1. veebruaril lisandus Spordiennustuse lehele kolme miljoni krooni suuruse peavõiduga arvloto Keno-Golf. Kui Spordiennustuses tehakse panuseid peamiselt hommikul kell 8 ning pärast tööpäeva lõppu, siis Spordiloosi mängitakse kõige rohkem kell 12-17.

Hasartmänguettevõttena maksab Spordiennustus aastas riigile spordiennustuse käibest 5%, erinevatelt loteriidelt 10% ja 18 % hasartmängumaksu, toetades seeläbi Eesti spordi-, sotsiaal-, haridus- ja kultuurivaldkondi.

Spordiennustuse keskkond on avatud ööpäevaringselt, panuseid saab teha 14 spordialal iga päev kell 8-23. Spordiennustuse keskkonnas ennustamine on lubatud alates 21. eluaastast, lotot saavad mängida ka nooremad.

Internetipõhine totalisaator valmis koostöös Ahvenamaa hasartmängufirmaga PAF, kellel on turvalise ja populaarse spordiennustuse mängukeskkonna väljatöötamisel ja turustamisel mitmeaastane kogemus. ASi Spordiennustus põhiomanik on 80%-ga Eesti Olümpiakomitee, hasartmängu­firmale PAF kuulub viiendik ettevõttest.