Tegelikult oli juba enne EM-i algust selge, et reaalne medališanss tekib neil just viimasel võistluspäeval, kui on kavas nii meeste odavise kui naiste 3000 meetri takistusjooksu finaal.

"Kaks kulda," olid sealsed ajakirjanikud, kes teadsid hästi ka Eesti senist käekäiku EM-il, oma ootustes resoluutsed.

Odaviskes loodetakse medalit OM-pronks Antti Ruuskanenilt ja tiitlivõistluste viiekordselt medalistilt Tero Pitkämäkilt. Just need mehed olid ka kvalifikatsiooni kaks paremat. "Antti paistab olevat hetkel paremas vormis kui Tero, aga siin ka piisab ühest õnnestunud viskest," arvavad soomlased.

Juulikuus äkitselt pea 85 meetrit visanud Lassi Etelätalolt, kes EM-il läbi häda viimasena finaali pääses, suurt tulemust finaalis ei oodata.

Teist kulda loodetakse aga naiste 3000 meetri takistusjooksus, kus starti tuleb Sandra Eriksson. Hooaja edetabelis jääb 25-aastane Eriksson (9.24,70) finalistidest alla vaid rootslannale Charlotta Fougbergile (9.23,96), mis teeb õhtuse duelli eriti magusaks. Muide, ka Erikssoni emakeel on rootsi keel ning näiteks Soome ajakirjanikele annab ta intervjuusid rootsi, mitte soome keeles. 

Eeljooksu läbis Eriksson väga targalt, saades oma jooksust neljandana ehk viimasena kohaga edasi. Enamat ta ei tahtnudki - oluline oli minimaalse pingutusega lõppvõistlusele pääseda.