Soomlastele oli see selles vanuseklassis esimeseks kullaks pärast 2000. aastat. Mullu lepiti hõbedaga, kui lisaajal tunnistati USA 1:2 paremust.

Rootslased peaksid hoolimata kibedast kaotusest ka hõbeda üle päris õnnelikud olema, sest see on neile esimeseks medaliks pärast 2012. aastat, mil järjest lõpetati poodiumil kolmel MM-il. Kulda pole nad kunagi võitnud.

Kübaratrikiga sai hakkama Jesse Puljujärvi, kes mängib praegu koduliigas Kärpätis, kuid kes ennustuste kohaselt tänavu NHL-i draftis unistuste maale pääseb. Ülejäänud väravad viskasid Eeli Tolvanen, Otto Somppu ja Eetu Tuulola, Janne Kuokkanen andis kolm ja Kasper Kotkansalo kaks väravasöötu.

Puljujärvi on üks kahest mängijast läbi ajaloo, kes võitnud samal aastal nii U18 kui ka U20 maailmameistritiitli. Varem on sellega hakkama saanud ameeriklased Jason Zucker ja Jack Campbell aastal 2010.

U-18 MM-i pronksmedalid riputati ameeriklaste kaela, kes võtsid Kanada üle 10:3 võidu. Kõrgeimasse divisjoni jäi napilt püsima Läti, kes alistas otsustavas kohtumises 4:3 Taani.