Kõigepealt palju õnne Kalevile ja kõigile neile, kes seda värki üldse teevad ja tagavad, et selline kamanda üldse olemas on. Kui Kalevit ei oleks, siis ei näekski selliseid mehi, nagu Millage või Elegar siin mängimas.

Mulle hirmasti meeldis, et kaks meeskonda mängisid lahtist ja avatud korvpalli. Paraku seda Cramo puhul teistes mängudes näha ei olnud - kas siis ei tahetud või kardeti, et mis siis saab, kui vastane rohkem punkte viskab. Inimestele see korvpall meeldis ja selle pealt arenevad ka mängijad.

Rock tegi kindlasti võimsama hooaja kui Cramo. Natuke küll nuteti, et leedulasi ei ole, aga viimane mäng panid mehed naks ja naks... Talts tegi nii vägeva mängu, et jube.

Mängumeestest

Vamm on puhas spordimees ja seetõttu on tal ka mänguvärk stabiilne. Ta suudab noorte meestega kaasa joosta ja tal on sellele lisaks ka kogemus. Tunnen teda ju 9, 10-aastasest peale. Rock sobib talle. Palju õnne talle ja pangu edasi!

Arbet näitas viimases mängus ikkagi ära, et ta on hea korvpallur. Veideman tõestas kogu seeria vältel, et ta on kindel Eesti koondise mängumees. Tal on tasakaal ja talle sobib lahtine mäng. Ja ta oskab ka taibukalt viis-viie vastu ära teha. Tanel Sokk eriti ei pressinud, see oli Millage'i roll. Aga kui oli vaja, tegi ta ikkagi ära.

Kurbaselt ja Dorbekult oleks lootnud paremat. Kurbas ei leidnud finaalis oma osa. Talts - siin ei ole üldse küsimustki - sellel vennal peaks veel parimad aastad ees olema. Võibolla vahel natuke närviline on, aga see läheb varsti üle.

Kullamäest

Selle hooajaga sai Kullamäe mulle lähedasemaks. Minu arust on ta üks selliseid treenereid, kellel on süda ja hing metsikult asjaga kaasas. Võibolla emotsioonid löövad vahel üle ääre, aga ma olen uhke ja õnnelik tema hooaja üle. Ta tegi tegelikult kihvti hooaja. Mulle ei ole kunagi meeldinud diplomaadid, kes mõtlevad, kuidas ilus kellelgi kuulata oleks. Kui ta ütleb, et mängis 76 mängu - tehke järgi või makske kinni, siis see on puhas Kullamäe. Ma usun, et temast on tulemas Eesti koondise peatreener ja soovin talle kõvasti edu! Aga enne tahaks ma teda muidugi igas võimalikus liigas taguda nii palju kui saab!

Maksudest

Meil on asjad ausalt öeldes täitsa kontrolli all. Mõned asjad tuleb tulevikus pingsamalt üle vaadata, aga maksad need maksud ära ja rong läheb edasi.

Ma arvan, et eelkõige väheneb keskpäraste mängumeeste palganumber. Paljud mehed peaks hakkama mõtlema, et tuleb hommikul pool päeva tööd teha ja õhtul kossu mängida. Nii tehakse Soomes ja Rootsis.

Kes tahab kõvaks meheks saada, ei nuta, et tuhande pealt võetakse maksud maha. Ta ärkab hommikul kuuest üles ja teeb nii kõvasti trenni, et saab välismaale mängima. Mitte, et on niisama profikorvpallur, kes hommikul ja õhtul teeb tund aega trenni ning küsib kaks Eesti keskmist, auto ja korteri.

See tasandab ka Cramot ja Rocki - viie või kuue välismängija asemel on kaks kolm. See puhastabki võibolla natukene seda "õhku".

Tulevasest hooajast

Eile helistas Mario Paiste mulle ise, arutasime natukene asju. Läti piiri peal on Kasparsid ja Umbraškod - eks vaatame, kuidas nendega saab. Rohkem pole hetkel meestega rääkinud. Aga ma ei kahtle, et paneme jälle hea värgi kokku.

Puhkus

Esimest korda nelja aasta jooksul algas suvi ilma U20 koondiseta. Ma ei oskagi midagi peale hakata - sõidan muruniidukiga kogemata kaks korda edasi ja tagasi, tead.

Aga hakkasin siin treenima väikeseid poisse. Ühed virulased, esimesest kuni viienda klassini. Seal käib karm andmine, kaks korda nädalas saame suvel kokku. Olen juba kuu aega nendega prõmistanud. Küll ma selle uue Kuusmaa, Kullamäe ja Müürsepa siit metsa vahelt üles leian. See ongi asja juures kõige tähtsam. Meistritiitlid tulevad ja lähevad, limusiinidega sõitmised tulevad ja lähevad, aga kui sa leiad siit ühe kohaliku Schwarzenegger'i, siis asjad jälle toimivad!