Kalev/Cramo võttis endale väga suured suutäied ette. Ma ei hakka analüüsima, kas need on õiged või valed. Otsused on tehtud. Aga selge see, et osalemine mõlemas sarjas on mehi kõvasti ragistanud. Ma arvan, et EuroCup kõige õigem lahendus polnud. VTB on piisavalt kõva.

Aga Ivar Valdmaa ja Toomas Linamäe on kõvad poisid, et nad seda üldse teevad. Kujuta ette, kui igav meil oleks, kui nädala pärast Spartakit mängima ei tuleks. Mõtlen sellele ja leian, et nad on tublid ja Varrak ning Müürsepp on saanud kõva kogemuse. Üritamise eest tuleb nende ees müts maha võtta.

On selge, et kaotused on mehi ja treenereid kõvasti ragistanud. Kui me sügisel nendega esimese mängu mängisime, siis pandi meile nii, et lust kohe. Rakveres võtsime neilt nüüd ise skalbi maha. Nad ei ole halvemaks läinud, kuid nende mentaalne ja füüsiline pool on niivõrd kõva nähvaka saanud.

Olen ka ise samas olukorras olnud. Eurochallenge'is võitsime kümme korda suurema eelarvega Antverpenit ja teises mängus juhtisime kaks minutit enne lõppu kahega. See tähendab, et sportliku poole pealt on kõik alright. Tegime, nägime. Tõenäoliselt järgmine aasta enam seda sarja ei mängi, sest üks asi on rahaline pool, aga ka mentaalselt võttis läbi. Me ju mängisime 7-8 mehega, vastased 12-ga. Sügisel panime Pärnule kodus 50-ga, jõulude ajal võitsime pronksi karikamängus jeeli-jeeli neljaga. Me olime kuradi väsinud... sõidud, värgid, Balti liiga. Nüüd jaanuaris tuli Pärnu uuesti külla ja, palun väga, 40 vahet.

Siin ongi see näide! Me võime käia Euroopas ja peamegi käima, aga see nõuab energiat, raha... ütlen ausalt, meilgi on suured rahalised probleemid. Aga ma ei kahetse. Meid vaatasid Tallinna TV-s kümned tuhanded inimesed. Sama on ka Kalev/Cramoga - kõik sitasti ütlejad ninapidi passivad, et saaks ennast välja elada.

Kas meil jalgpallis või võrkpallis on praegu midagi sellist vastu panna? Ei ole! Järelikult need kossumehed ajavad õiget asja. Nüüd tulebki mängu komplekteerimine ja mängijast parima kättesaamine. Siin võib natuke nokkida.

Mis komplekteerimisse puutub, siis pole Kalevi mängijatel häda midagi. Kui arvesse võtta Eesti võimalusi, on tegemist päris kõva meeskonnaga.

Aga kui koormus on seljas suur, siis väsivad nii mängijad kui treenerid. Siin peabki treener olema tohtri rollis ja haavatud sõdurid terveks ravima. Kas see Curtis Millage'i võtmine sel hetkel oli just õige värk? Kui Veidemanid ja Sokud on kaotuste pärast mentaalselt "kreenis" ja sa võtad kellegi veel nende kohale juurde, siis see on nagu sool haavale... niikuinii olen väsinud ja nüüd ei saa mänguaega ka...

Martiniga räägime neist asjadest tihti. Ega meil ei olegi hetkel selliseid mehi, kellega mängida kõvemaid sarju kui EuroChallenge'it, kus Rock praegu paneb ja kus minagi käisin nuusutamas.

Rockil on hästi asjad kokku jooksnud. Nad on hästi komplekteeritud, neil on hea fiiling ning nad tulevad toime. Nemad mängivad VTB asemel Balti liigat. Tänu sellele nad nii heas funksis praegu ongi. Neil on ka täna õhtul kõva mäng.

Küll need Kalevi kutid tõusevad. Kolm mängu on mängida. Kui Jumal tahab, siis on mul võimalus neid ise poolfinaalis testida. Kui me muidugi veerandfinaalist edasi jõuame...Loodame!