Suvise ettevalmistuse põhitähelepanu on olnud treeningute raskusastme tõstmisel, läbides lühemaid ja raskemaid tsükleid. Nii juunis kui juulis läbiti 900 km.

Teisipäevasel kohtumisel ajakirjanikega sõnas Kristina Šmigun, et kevadel välja lõigatud mandlid tegid hingamise palju kergemaks ning treenida on parem.

Viimased kaks aastat USA-s ülikoolis käinud Katrin Šmigun kinnitas, et harjutab kindlasti kuni 2006. aasta Torino olümpiamängudeni.

Mõlemad suusatajad stardivad 13. ja 14. augustil Otepääl peetaval rahvusvahelise suusatajate suurvõistlusel Saku Suverull.

Seejärel sõidab Kristina kümneks päevaks Vuokattisse, kus on kavas ka treeningud suusatunnelis.

Kõrgmäestiku laager Ramsaus algab Kristinal ja Katrinil septembri keskel, oktoobri lõpus on kavas iga-aastane MK-sarja eelne pikk lumelaager Põhja-Soomes Olosel.

Kristina teeb enne MK-sarja algust kaasa vaid ühel-kahel võistlusel, Katrin peab MK-sarja pääsuks vajalike FIS-punktide kogumiseks hooajaeelsetel võistlustel edukalt sõitma.

Katrini sõnul üritab ta igal MK-etapil jõuda 30 parema ehk punktisaajate hulka, nende seast väljajäämine oleks pettumus.

Kristina on seadnud tänavuse võistlushooaja põhieesmärgiks 2005. aasta 16.-27. veebruarini Obersdorfis peetavad maailmameistrivõistlused, kus on kavas startida kõigil tavadistantsidel.

“Tahan MM-i kohe esimesel distantsil, 10 km vabastiilis, oma kõige paremat tulemust näidata,” kinnitas Kristina.

Ühtlasi loodab Kristina, et Eesti saaks nii Obersdorfi MM-il kui Torino OM-il välja panna teatenaiskonna.

Selleks peaks koondise normi täitma nii õde Katrin kui mitmed noored lootustandvad naissuusatajad nagu Kaili Sirge, Piret Pormeister ja teised. Teatenaiskonna väljapanemine näitaks Eesti kui tugeva suusamaa head arengut järelkasvu osas.

Eelseisva hooaja murdmaasuusatamise MK-sarja esimene etapp on 23.-24. oktoobril Düsseldorfis, kus on kavas sprindid. Tavadistantside esimene MK-etapp sõidetakse 20. novembril Östersundis, kus naistel on kavas 10 km ja meestel 15 km klassikalises stiilis.