Kristina Šmiguni sõnul läheb ta sel aastal esimest korda lumele viis päeva hiljem kui eelmistel hooaegadel. Samuti teeb ta hooaja avastardi alles 20. novembril Östersundi maailmakarika etapil, teatas Šmigunide teami mänedžer Delfile.

“Lükkasime esimese võistluse teadlikult maksimaalselt kaugele, kuna ees on pikk ja startiderohke hooaeg,” ütles Kristina.

Eesti esinaissuusataja pöörab sel hooajal vähem tähelepanu maailmakarika­võistlustele, ajastades tippvormi veebruaris toimuvale Obersdorfi MMile. “Minu eesmärgiks on võita maailmameistrivõistlustelt vähemalt üks medal, maksimumprogrammis kaks medalit,” sõnas Kristina. “Usutavasti on konkurents veelgi tihedam kui eelmisel MMil, kuna Obersdorfis on jagamisel vaid kolm naiste individuaalmedalit. Siiski oleks medalita jäämine pettumus.”

Kristina stardib Obersdorfis 10 km vabastiilis, 7,5 km + 7,5 km tagaajamises ning 30 km klassikastiilis. Tänavuse hooaja kandvaks eesmärgiks on Kristinal areng ja ettevalmistus 2006. aasta Torino olümpiamängudele.

Katrin Šmigun teeb hooaja avavõistluse Põhja-Soomes Olosel 6. novembril. “Loodan koguda vajalikud 75 FISi punkti, et tagada pääs maailmameistrivõistlustele,” ütles Katrin. Samuti on Katrini eesmärgiks täita koondise norm, et osaleda MMil ja OMil ka Eesti teatenaiskonnas.

Muudatusi toimub sel hooajal ka Šmigunide suusatiimis. Hooldemeeskonda lisandub soomlane Sakari Kettunen, kes abistab meeskonda Otepää MK-l ja Obersdorfi MMil. Ülejäänud tugitiim on sarnane viimaste aastatega — Katrini ja Kristina treener on isa Anatoli Šmigun, määrdepealik Oleg Ragilo ja suusapealik Raul Seema.

Šmigunide suusatiimi käesoleva aasta hooaja eelarve on võrreldes eelmise aasta omaga samal tasemel — 3,1 miljonit krooni. Paaril viimasel hooajal on suusatiimi eelarve tõus praktiliselt olematu. “Arvestades Euroopa hindade 25-30% tõusu viimasel paaril aastal ja MK-sarja võistluskohtade lisandumist, oleme siiani majandanud hästi, aga selle aasta eelarve on väga pingeline,” ütles tiimi mänedžer Kristjan-Thor Vähi.