Aasta meessportlase tiitli sai pärast 9-aastast vaheaega sõudja Jüri Jaanson.

Ülejäänud nominendid olid judokas Indrek Pertelson, kettaheitja Aleksander Tammert, rallisõitja Markko Märtin ja murdmaasuusataja Andrus Veerpalu.

Jaanson sai esikoha kõigis kolmes arvestuses, Pertelson sai teise koha nii spordiajakirjanikelt kui alaliitudelt, kuid rahvas arvas ta neljanda koha vääriliseks. Tammert sai kõigilt kolmanda paigutuse, Märtini hääletas rahvas teisele kohale, ülejäänud kahelt osapoolelt sai ta aga neljanda koha.

Naiste seas oli ootuspäraselt parim murdmaasuusataja Kristina Šmigun, kellele parima au langes alates 1997. aastast osaks juba kuuendat korda.

Ülejäänud nominendid olid jooksja Egle Uljas, tennisist Maret Ani, ujuja Triin Aljand ja sulgpallur Kati Tolmoff. Šmigun oli parim kõigis kolmes küsitluses, Uljas oli kolm korda teine ja Ani kolmas.

Treeneritest pälvis esikoha Jüri Jaansoni juhendaja Igor Grinko. Esikolmikusse valiti veel Aavo Põhjala ja Mati Alaver.

Aasta parim võistkond on Ateena olümpial sõudmises paarisaerulisel kahepaadil neljanda koha saanud paar Tõnu Endrekson ja Leonid Gulov, kes asetusid esimeseks kõigis kolmes küsitluses.

Are Kaurit — Jürgen Jakk said ajakirjanikelt ja alaliitudelt teise ning rahvalt kolmanda koha punktid. Sõudmise neljapaat sai kolmanda koha ajakirjanikelt ja alaliitudelt, rahvas andis teise koha Euroopa karikavõistlused võitnud kümnevõistluse meeskonnale.

Parima noorsportlase auhinna said kergejõustiklased — noormeestest kettaheitja Margus Hunt ja neidudest jooksja Egle Uljas.