B-alagrupi autsaideriks peetud koondis saavutas meie idanaabri üle EM-i teise ringi kohtumises 2:1 võidu ning juhib nüüd alagruppi 3 punktiga. Grupi viimases mängus ootab slovakke ees Inglismaa, homme aga mägivad inglased veel Walesiga.

"See oli ilus ja auga välja teenitud võit, kuna me pidime võitlema kuni päris lõpuni välja. Need olid nagu emotsioonide ameerika mäed, kuna me juhtisime 2:0 ja venelastel ei jäänud üle muud kui ainult rünnata ja rünnata. Pinge oli suur," rääkis Slovakkia kaitsja Jan Durica.

Slovakkia peatreener Jan Kozak: "Kui välja jätta viimased minutid, mis kunagi ära ei tahtnud lõppeda, siis... Me tegime selle ära! Tõestasime, et suudame Venemaad võita, kuigi paljud inimesed meis kahtlesid."

Slovakkia kapten Martin Škrtel: "Oli raske mäng, pidime võitlema esimesest mängust viimaseni. Jumal tänatud, et me suutsime esimesel poolajal värava lüüa. Võib-olla oli meil lõpus veidi õnne, aga meil on nüüd kolm punkti."

Venemaa peatreener Leonid Slutski arvates seisnes nende kõige suurem viga selles, et nad esimesena skoori ei avanud. "Kas me valisime vale algrivistuse? Ei, ma ei ütleks seda, sest kui me oleksime oma plaani algusest peale ellu viinud ja löönud esimese värava, oleks tulnud hoopis teine mäng. Kui me taha jäime, pidime plaani muutma, eriti asetusi poolkaitses," ütles ta.