Farah sattus erilise tähelepanu alla hetkest, mil tollitöötajad märkasid, et mees on Somaalias sündinud. "Ma ei suutnud seda uskuda. Somaalia päritolu tõttu võetakse mind iga kord USA tollis kinni. Seda ka nüüd, kui mul olid tõenditeks kaasas minu kaks olümpiakulda. Aga nad ikka ei uskunud mind," oli 5000 ja 10 000 meetri jooksu kuningas nördinud.

Farah sai Inglismaa kodakondsuse juba lapsena, sest tema isa oli seal sündinud.

Intsident juhtus Portlandi lennujaamas, kuhu mees jõulupuhkust veetma oli lennanud. Mees kolis sinna eelmisel aastal, et treenida koos Nike'i legendaarse juhendaja Alberto Salazariga.

Farah oli eelnevalt üritanud Portlandi elamisluba saada, kuid temale ja ta perele väljastati vaid turistiviisa, mistõttu pidi ta riigist mõneks ajaks lahkuma. Farah ja pere sõitsid Kanadasse. "Sinna jõudes saime kirja, et oleme terrorismikahtlustuse saanud ning peame eemale jääma 90 päevaks. Olime riideid ainult neljaks päevaks kaasa toonud ja ei teadnud mida teha," kirjeldas Farah.

Viimases hädas helistatigi treener Salazarile. "Õnneks oli Salazaril sõber, kes töötab FBIs ning too omakorda teadis täpselt, kes ma olen. Jumal tänatud, et nii läks. Muidu oleksime senini Torontos."