Raadiojaam Deutschlandfunk avastas, et Greissile on Instagramis meeldinud pildid, mis pilavad USA presidendivalimistel Donald Trumpile kaoanud Hillary Clintonit.

Ühel sellisel on kujutatud Adolf Hitlerit ning selle juures on sõnad: "Pole kunagi kinni võetud ega süüdi mõistetud. Sama süütu kui Hillary."

Teine pilt on fotomontaaž sõdalaseks tehtud Donald Trumpist, hoidmas käes Clintoni maha raiutud pead. Kolmas on pilt T-särgist kirjaga "Relvad ei tapa inimesi - Clintonid teevad seda".

Saksa olümpiakomitee president Alfons Hörmann: "Sellise käitumise käitumise või sõnumiga inimestel pole Pyeongchangis kohta. Sportlased peavad avalikus ruumis olema eeskujuks: poliitilisel ekstremismil pole mingit pistmist "nulltolerantsiga" spordis, seega sellist sõnumit toetavad mängijad tuleb tiimist välja jätta."

Greiss viibib hetkel koondisega kodusel MM-il. Sealt välja viskamine teda ilmselt ei ohusta. "Sain sellest alles neli minutit tagasi teada. Mind ei huvita see. Kõik, mis toimub väljaspool hokiväljakut, on mängija enda asi. Ma ei saa seda kontrollida ja mina küsimusi ei esita," ütles Saksamaa koondise treener Marco Sturm.

Teisest küljest ei pruugi olümpiakomitee otsusel üldse mingit kaalu olla, sest NHL tuleval talvel oma mängijaid nagunii olümpiale ei luba. 31-aastane Greiss teenib leiba New York Islandersi meeskonnas.