Austraalia lahtistel meistrivõistlustel ebaõnnestunud ja juba avaringis Shuai Zhangile alla jäänud rumeenlanna Halep (WTA edetabeli 3.) on küll kõrgeima asetusega ja tal on kaitsta mullune turniirivõit, ent Paf-i koefitsientide alusel pole ta Pärsia lahe kaldal suurim soosik. Halepi turniirivõidu koefitsient on 5.00, ent Garbine Muguruzal (WTA 5.) 4.50.

Esinelik on avaringis vaba

Põhjust võib kindlasti otsida nii Melbourne’i katastroofist kui ka tõsiasjast, et nädalapäevad tagasi jäi Föderatsiooni karikaturniiril Halep Rumeeniat esindades alla Karolina Pliškovale, ehkki alistas teises kohtumises Petra Kvitova. Muguruzal läks Austraalias pisut paremini, Venetsueelas sündinud hispaanlanna jõudis seal 32 parema sekka ning ka Fed Cup-il sai ta serblannade vastu kaks võitu.

Kolmas asetus on Dubais Carla Suarez Navarrol (WTA 11.) ja neljas Petra Kvitoval (WTA 8.), kes tõusis värskelt avaldatud maailma edetabelis hispaanlannast mööda. Austraalias veerandfinaali jõudnud Suarez Navarro, samas juba teises ringis pudenenud tšehhitar Kvitova on koos Halepi ja Muguruzaga loositud otse teise ringi.

Kui Kvitova turniirivõidu koefitsient on igati kena 7.50, siis Suarez Navarrost (21.00) on selles tabelis eespool koguni üheksa tennisisti! Kõrgelt hinnatakse just Sankt-Peterburgi turniiril finaali jõudnud ja maailma edetabelis esmakordselt esikümnesse tõusnud Šveitsi esindava Belinda Bencici (WTA 9.) võimalusi, kelle võidukoefitsient on 14.00.

Noored Bencic ja Pliškova edulainel

Veidi üllatavgi, et Piiteris pühapäeval finaalis Bencici 6:4, 6:3 alistanud Roberta Vinci (WTA 13.) võimalused on palju madalama “hindega“ — itaallanna koefitsient on 21.00. 32-aastane mullune USA lahtiste finalist võib eduka turniiri korral esmakordselt karjääri jooksul maailma esikümnesse kerkida.

Pika teekonna Venemaalt Dubaisse ette võtnud 18-aastane Bencic kohtub avaringis tugeva serblanna Jelena Jankoviciga (WTA 20.) ja Vinci veel selgumata valikturniirilt tuleva tennisistiga, ent õnneks mitte kohe esmaspäeval. Esikaheksasse asetatutest on avapäeval võistlustules Karolina Pliškova (WTA 14.) ja Svetlana Kuznetsova (WTA 18.).

Pliškova koefitsient on 14.00 ja tema võib vabalt olla üks võimalikest üllatajatest — kui nii kõrge edetabelikohaga valgepallurit muidugi nii nimetada võib. Austraalia lahtistel jäi tšehhitar küll pidama kolmandasse ringi, aga nagu juba mainitud, alistas ta Fed Cupi mängus hiljuti Halepi.

Pliškova avaringi vastane on ameeriklanna Coco Vandeweghe (WTA 46.), Kuznetsova läheb kokku 2012. aasta Dubai finalisti sakslanna Julia Goergesiga (WTA 54.). 23-aastase Tšehhimaa kaksikutest edukama Karolina kasuks räägib ka tõsiasi, et mullu jõudis ta Dubais finaali, jäädes siis 4:6, 6:7 alla Halepile.

Kuznetsoval Dubaist kolm finaalikaotust

Kogenud venelanna Kuznetsova on aga samas koguni kolmel korral (2004, 2008 ja 2011) finaalikaotajaks jäänud. Tema turniirivõidu koefitsiendiks on hetkel 16.00. Ka üksikutele matšidele saab Paf-is loomulikult panuseid panna. Näiteks on Goerges — Kuznetsova mänguvõidu koefitsiendid vastavalt 2.67 ja 1.47.

Üllatajaid otsides ei tohiks kindlasti unustada ka 21-aastast Jelena Svitolinat (WTA 21.), kes värskelt palkas uueks treeneriks seitsmekordse Grand Slami turniirivõitja ja Dubais rekordilised neli korda triumfeerinud belglanna Justine Henini. Noore ukrainlanna turniirivõidu koefitsient on 15.00 ja avamatši edu korral kohtub ta teises ringis teise asetuse- Muguruzaga.

Veel üks põnev avaringi paar on kahtlemata Ana Ivanovic (WTA 17.) — Daria Gavrilova (WTA 35.), kust võitjat ootab järgmises matšis Halep. Ivanovic tuleb Dubaisse samuti Piiterist, kus kaotas poolfinaalis Vincile. Serblanna turniirivõidule panustades saaks raha tagasi 16-kordselt. Austraaliat esindav endine moskvalanna Gavrilova tegi endale nime Austraalia lahtistel, kus lülitas konkurentsist nii Kvitova kui Kristina Mladenovici.