Sagori nimel on Eesti rekord klassikalises jõutõmbes (-105 kg) 343 kg, kehtiv maailmarekord meeste samas kaaluklassis on hetkel venelase Juri Belkin nimel 342,5 kiloga.

SELLi mängude jõutõstmise alajuht Peep Päll selgitab, miks on tegemist mitteametliku maailmarekordiga: „Maailmarekordi püstitamiseks peab võistlusel kohal olema kolm rahvusvahelise kategooria kohtunikku, kõik erinevatest riikidest, see nõue on SELLi mängude raames täidetud. Sellel aastal on Rahvusvaheline Jõutõstmise Liit kinnitanud meie võistluse ka ametlikuks kalendrivõistluseks, mille raames on võimalik ametliku maailmarekordi püstitamine. Ainuke küsimuse koht ametliku maailmarekordi püstitamises on see, et meil puudub I kategooria kohtunikest 3-liikmeline žürii, mistõttu ei pruugita rekordit ametlikuks lugeda,“ selgitab Päll. I-kategooria kohtunikud puuduvad võistluselt, kuna ei Eestis ega meie lähiriikides antud taseme kohtunikke pole.

Tallinna Tehnikakõrgkooli tudeng Rait Sagor on rekordile mõeldes mõõdukalt optimistlik. „Eesti rekord on praegu 343 kg, mille ma tõmbasin eelmisel aastal, mis tähendab, et meie rekord on praegu maailmarekordist kõrgem. Kuna mul oli kuu aega tagasi tuharalihase venitus, siis ma ei saanud täiskoormusega treenida. Nüüdseks olen suutnud 2 nädala jooksul end taastada ja loodan et maailmarekordi väärilist raskust olen võimeline tõstma. Spordimehele kohaselt tulen SELLi mängudele võitma ja loodan, et suudan ületada ka kehtiva maailmarekordi,“ ütles Sagor.

Ametlikku maailmarekordit saab Sagor minna püüdma aga 2015. aastal Salos, Soomes toimuvatel maailmameistrivõistlustel.

SELLi üliõpilasmängude jõutõstmine toimub 16. mail kell 14-18 (naised -63kg, +63kg; mehed -74 kg, -83 kg) ja 17. mail kell 12-17 (mehed -93 kg, -105 kg, +105 kg). Jõutõstmine toimub Tartu Ülikooli Spordihoones.