16.-18. maini kestvad SELL üliõpilasmängud, mis on FISU ja EUSA patronaaži all toimuvad rahvusvahelised üliõpilasspordi võistlused, kus ühes harrastajatega asuvad parimate kohtade eest võitlusse ka sporditipud.

SELL Tartu Üliõpilasmängud 2014 spordijuht Heiki Sorge kinnitab, et oodata on põnevaid võistlusi. „Mängudele on tulemas suur hulk sportlasi ja harrastajaid maailma erinevatest paikadest ning on kindel, et nende kolme päeva jooksul saab huvitavaid matše olema palju. Võrkpallis asuvad Tartu Ülikooli eest võitlusse Tartu BigBank pallurid Rait Rikberg, Andres Toobal, Taavi Nõmmistu ja Kevin Soo, kellele pakuvad teiste kõrval konkurentsi ka kaks Hiina võrkpalli meeskonda. Omaette klassi näitavad hiinlased kindlasti lauatennises, kellele pakub konkurentsi ka Toomas Libene, Eesti lauatennise koondise liige,“ sõnas Sorge.

Sorge sõnul saab olema põnev jälgida ka judo käiku, kus olenevalt alagruppide loosimise tulemustest võivad kokku sattuda kaks tugevat judokat – eestlane Juhan Mettis ja leedulane Augusitnas Seniauskas. Nii Mettis kui Seniauskas võistlevad kaalukategooriates +100kg, samuti on mõlemal ette näidata häid tulemusi Euroopa võistlustelt, Mettisel näiteks hõbemedal nii U23 kui U20 vanuseklassi Euroopa Meistrivõistlustelt. Sellel nädalavahetusel võistleb Mettis Prantsusmaal täiskasvanute EM-il.

Põnevust pakub kindlasti ka ujumine, kus eestlastest tulevad tulemust tegema mitmeid tiitleid võitnud ujujad. Tartu Ülikoolist konkureerivad omavahel mitmekordne Eesti meister Pavel Narõshkin ning samuti Eesti meistritiitliga pärjatud Marko Tiidla. Naistest pakub võistlejatele tugevat konkurentsi Tartu Ülikooli tudeng ja Eesti meister Liisa Lodi.

Maadluse poole pealt tasub esile tõsta Eesti Maaülikooli tudengit Kaarel Maateni, kellel ette näidata meeste vabamaadluse (-125kg) Eesti meistritiitel. Naiste maadluses pakub nii kodu- kui välismaistele osalejatele konkurentsi naiste maadluse (-63kg) Eesti meister Liis Järvamägi.

Sulgpallis võtavad mõõtu parimad eestlased, kelle seas koondislased Rainer Kaljumäe ja Raul Käsner, kes püüavad vastu saada võistluste favoriit Kestutis Nacvickasele (Leedu). Nacvickas asub maailma sulgpallurite edetabelis kõrgel 38. kohal.

Tänase seisuga on SELLi mängudele tulemas 1500 tudengit 13st riigist. Võisteldakse 13 erineval spordialal: kergejõustik, sulgpall, lauatennis, jõutõstmine, male, judo, ujumine, orienteerumine, maadlus, mini-jalgpall, korvpall, võrkpall, saalihoki.