Eesti Akadeemilise Spordiliidu juhatuse esimees Ants Veetõusme ja peasekretär Tarmo Jaakson tutvustasid kaugetele külalistele Tartu spordirajatisi, -muuseumi, AHHAA keskust ja teisigi vaatamisväärsusi. AHHAA keskuses said külalised nautida lisaks näituse eksponaatidele erišõud.

Maaülikoolis tutvusid külalised EOK 90. aastapäeva auks püsti pandud pildinäitusega. Pildid kõnelesid eelkõige Eesti tuntumatest sportlastest, nende saavutustest ja kasvavast rahvaspordi menukusest.

Külalisi võttis vastu ka Tartu Ülikooli rektor Volli Kalm, kes andis lühiringkäigu ülikoolis ja tutvustas erakoosolekul Tartu Ülikooli sportimisvõimalusi ning ideelist kontseptsiooni. Ühele kõrgele ametnikule avaldas muljet, et tudengitele on antud võimalus korjata ainepunkte „kehalise kasvatuse“ ainetes nagu „Korvpall“, „Pikamaajooksmine“ ja „Fitness“.

VIP-seltskond kiitis samuti eile õhtul läbi viidud avapauku. „Ilutulestik, paugud, äge etendus – eestlased on teinud ilmselgelt väga suurt tööd sündmuse korraldamisel. Siiamaani saan öelda, et suurepärane vastuvõtt,“ ütles külaline Saksamaalt.