Mettis võistleb kaalukategoorias +100 kg, kus ta on nii alla 20-aastaste kui ka alla 23-aastaste Euroopa meistrivõistluste hõbemedaliomanik. Tartu ülikooli esindava Mettise suurimaks konkurendiks on leedukas Augustinas Seniauskas (Leedu meistrivõistluste neljakordne pronks, juunioride Euroopa karikavõistluste kuld).

Nimekaid leedukaid leiab ka teistest kaalukategooriatest. Näiteks Žilvinas Lekavičius (-100 kg), kelle säravaimaks saavutuseks on alla 17-aastaste Euroopa meistrivõistluste pronksmedal 2009. aastast.

Lisaks meestele on võistlustules ka naised, kus kaalukategoorias alla 70 kilogrammi on üles antud kogu judoturniiril osalejatest kõige säravamate saavutustega sportlane Renalda Gedudyte. Leedulanna auhinnakapis on näiteks alla 17-aastaste Euroopa meistrivõistluste kuldmedal aastast 2009. Lisaks on tegu viiekordse juunioride Euroopa karikavõitjaga.

Üliõpilasmängude judo alajuhi Andres Põhjala sõnul on, mida turniirilt oodata: „Põnev turniir, sest meil on [mängudel] võrdse tasemega sportlasi päris palju. Kui vaadata eelnevaid tulemusi, siis seal on ikka igasuguseid medaliste Euroopa meistrivõistlustelt, maailmameistrivõistlustelt ja noorte olümpialt.“

Kaalukategooriatest tasub silma peal hoida just keskmistel kategooriatel nii meeste kui ka naiste seas. „-73 kg ja -81 kg on need päris kõvad kategooriad [taseme poolest], -90 kg keskmine,“ sõnas Põhjala.

Judoturniir toimub laupäeval, 17. mail kell 10-14 A. Le Coqi spordihoones.