“Samsungil on olnud au toetada olümpiamänge juba aastaid. Eestis oleme koostöös Eesti Olümpiakomiteega valimas tõrvikukandjaid juba kolmandat korda. Meil on suur rõõm, et oleme saanud anda paljudele inimestele üle maailma võimaluse saada osa olümpiamängude pidustustest ja esindada tõrvikukandjatena oma riiki,“ teatas Samsung Electronics Baltics Eesti esinduse juht Ursel Velve. „Seekord valime Eestist välja kaks tõrvikukandjat, kes saavad isiklikult võimaluse tunda olümpiamängudega kaasnevat atmosfääri ja emotsioone ning saada osa ajaloolisest sündmusest,“ lisas ta.
Eesti Olümpiakomitee peasekretär Toomas Tõnise sõnul on Eesti Olümpiakomiteel hea meel, et tänu Samsung Electronicsi aktiivsusele on kõigil eestimaalastel võimalus kandideerida suurima spordipeo tõrvikukandjaks ja selle kaudu anda oma panus olümpialiikumise tugevdamisesse.

Seoses Londoni 2012. aasta olümpiamängudega valis Samsung Electronics Baltics Eesti välja ka ametliku olümpiasaadiku, kelleks on kümnevõistleja Mikk Pahapill. “Olümpiamängud on iga tippsportlase jaoks kõige olulisem võistlus, mistõttu on mul suur au olla Londoni olümpiamängude saadikuks. Lisaks sportlastele on olümpiamängud olulised ka teiste inimeste jaoks - ka neile, kes igapäevaselt sporti ei jälgi,“ kommenteeris Mikk Pahapill. „Selleks, et saada osa olümpiamängudest, esindada oma riiki ja rahvast, kutsun ma kõiki üles esitama oma tõrvikukandja kanditaat. See võib olla igaüks meie seast, kes on andnud omapoolse panuse ühiskonna ja teiste hüvanguks,“ selgitas Pahapill.
Olümpiamängude tõrvikukandjate valimine toimub Eestis ja ka mujal maailmas kahes etapis. Kuni 16. septembrini saab Samsungi kodulehel registreerida oma kandidaadi, kes võiks olla kõige sobivam inimene esindama Eestit Londoni olümpiamängudel. Iga nimetatud kandidaadi kohta tuleb koostada lühikirjeldus, miks just nimetatud isik peaks saama olümpiatõrviku kandjaks.

Teises etapis valib Eesti Olümpiakomitee ja Samsungi esindajatest koosnev žürii välja 20 sobilikku kandidaati, kelle poolt saab anda oma hääle Samsungi kodulehel alates 22. septembrist kuni 30. septembrini. Kaks kõige enam poolthääli saanud kandidaati saavad võimaluse võtta osa järgmise aasta 18. maist kuni 27. juulini Suurbritannias toimuvast Londoni olümpiamängude tule kandmisest. Täpne tõrviku kandmise koht ja aeg tehakse teatavaks hiljem.

Samsung Electronics on senini korraldanud Balti riikides, sealhulgas ka Eestis tõrvikukandjate leidmist nii seoses Torino taliolümpiamängudega 2006. aastal kui ka Pekingi suveolümpiamängudega 2008. aastal. Viimasel suveolümpial Pekingis käisid Eestit esindamas bussijuht ja Saaremaa kohaliku spordielu edendaja Tõnu Vaher ning Sandman Group juhatuse esimees Jaan Koppel.
Samsung on alates Souli olümpiamängudest 1988. aastast olnud olümpiamängude sponsoriks ja andnud omapoolse panuse selle olulise sündmuse toimimiseks. Kolmandat korda on Samsung Electronics rahvusvahelise olümpiakomitee ametlikuks partneriks. Samsung on ka Londoni 2012. aasta olümpiamängude ametlik ülemaailmne partner.